Afgelopen 2,5 week zijn mega, mega zwaar geweest, onze zoon lag namelijk in het ziekenhuis. Zayne had een ernstige longontsteking, oorontsteking, wat ontstoken oogjes, virus, verkoudheid en 12 dagenlang tussen de 39,5 en 40.6 koorts.

Bezoeken aan het ziekenhuis

Na meerdere malen bij de huisartsenpost/SEH/kinderarts en telefonisch contact is Zayne vorige week een paar dagen en nachten opgenomen geweest in het ziekenhuis. We hadden een mega ziek ventje die zijn ogen nauwelijks meer open kon krijgen en vrijwel de hele dag en nacht sliep. Maar dan wel graag in de armen ovan mama (of papa) omdat hij zo verkouden was en hij wilde daarom graag zittend slapen. Wat was het een enorm zielig aapje.. hij keek enorm zielig uit zijn ogen. Vorige week woensdag vertrouwden wij het echt niet meer met 40,5 koorts en een antibiotica kuur die hij eerder die week al gehad had, waardoor we opnieuw de kinderarts gebeld hebben en die zei kom maar langs. Er is toen bloed geprikt, een longfoto gemaakt en gecheckt op een blaasontsteking en uiteindelijk, na enige verwarring, bleek het toch een longontsteking te zijn.

Aan de monitor en zuurstof

Zayne werd op de kinderafdeling opgenomen in een “smetbox” zoals ze dit in het Langeland noemen. Een kamer waar alleen papa en mama bij de kleinemogen en vrijwel geen ander bezoek omdat het kindje dan nog zieker kan worden door verkoudheden of andereziektes. Hij kreeg zuurstof via een slangetje onder zijn neus en zat met plakkers op zijn borst en een bandje om zijn voet aan de monitor om zijn hartritme en zuurstof in de gaten te houden omdat hij door de longontsteking te weinig zuurstof binnen kreeg van zichzelf. Als ouders mocht er altijd 1 iemand blijven slapen en overdag waren wij er allebei om samen voor onze kleine boy te zorgen.

Mijn man

Wat ben ik toch trots op mijn man, ik heb geen idee hoe hij het altijd weer voor elkaar krijgt om alle ballen in de lucht te houden. Een flink zieke vrouw, een chronisch zieke hond, en nu ook een ziek kind.. Lieve Es, ik hou mega mega veel van jou!

Hoe gaat het nu?

Inmiddels gaat het gelukkig weer de goede kant op met Zayne, morgen is de laatste dag van zijn antibiotica kuur. Hij “zaagt” nog een klein beetje met ademhalen en is nog wel flink verkouden en aan het hoesten, maar dit kon wel een tijd duren zeiden de artsen. Daarnaast bleek Zayne echt te licht te zijn, en door het ziek zijn helemaal (9,5 kilo momenteel met 1,5 jaar) en dat gaan de kinderartsen de komende tijd in de gaten houden. Hij eet verder enorm goed en we denken dat het deels zijn bouw is maar het is niet erg als er even meegekeken wordt.

Aanslag op mijn lichaam

Voor mij was het lichamelijk echt mega zwaar, je bent 24/7 bezig met het zorgen voor je kind waardoor je niet aan rusten toe komt, je gaat enorm over je grenzen wat je uiteraard met alle liefde doet. Maar het was wel degelijk even flink oppassen geblazen want als ik nog een longontsteking erbij had gehad dan had dat wel even flink verkeerd kunnen afgelopen. Gelukkig is dat niet gebeurd maar ik begin nu wel de klappen te incasseren van het eindeloos doorgaan. Het was het allemaal waard.

Waar de longontsteking vandaan kwam? Dat was volgens de kinderarts het gevolg van lang achter elkaar koorts en een virus.

Hopelijk kunnen we nu volgende week allemaal genieten van de kerst met elkaar, ik kijk er alvast naar uit!

Tevens wil ik de mensen bedanken die ons bijgestaan hebben de afgelopen weken, van lieve berichtjes, belletjes tot aan heerlijk eten van Astra Idoe❤️

ziekenhuis