Ben jij gek op heerlijke cheesy kerstfilms met de gebruikelijke clichés? Of ben je wel een keer toe aan iets anders dan Home Alone? Ik heb een lijstje gemaakt met de nieuwste kerstfilms die nu op Netflix te zien zijn.

The Holiday Calender (2018)

The Holiday Calender gaat over Abby. Als fotograaf maakt ze de hele dag door geposeerde pasfoto’s, iets wat ze vreselijk vind maar ze kan tenminste rondkomen van het geld. Ze droomt van een eigen studio en foto’s schieten zoals zij dat wil. Begin december krijgt zij van haar opa een antieke adventskalender die van haar oma is geweest. Is de adventskalender kapot? Of is er iets magisch aan de hand?

Mijn mening: Ik heb vooral aan het begin van de film een paar clichés moeten wegzuchten, maar later bleek de film ook verrassend te zijn met een originele twist!

Christmas With A View (2018)

Het verhaal is gebaseerd op een roman. Het gaat over Clara die manager is van restaurant The Summit, welke ligt in het prachtige Thunder Mountain Ski Resort. Deze Kerst komt de meest begeerde, celebrity chef Shane Roarke helpen in het restaurant. Maar is hij hier echt alleen om te werken?

Mijn mening: Ik vond deze film iets te veel onzinnige drama en snapte niet zo goed wat nou de grote verhaallijn was. Waarschijnlijk komt dit omdat het dus gebaseerd is op een roman. Maar als jij wel van ‘doktersromannetjes’ houd, zou ik deze zeker gaan kijken!

The Christmas Chronicles (2018)

The Christmas Chronicles (van de makers van Harry Potter en de Steen der Wijzen en Home Alone) gaat over Kate en Teddy, broer en zus. Nadat hun vader is overleden is het gezin wat uit elkaar gegroeid. Hun moeder moet veel werken, Teddy is veranderd in een rebelse puber en Kate? Kate doet een oproep aan de Kerstman in de hoop dat de vrede terugkeert binnen het gezin en het een kerst wordt zoals altijd met alle tradities, net zoals ze dat altijd met hun vader deden. Dan betrappen ze opeens de kerstman! Kan kerst dan toch gered worden?

Mijn mening: Mooi verhaal met grappige elementen en schattige elfjes. Maar niet bepaald voor mijn leeftijdscategorie. Vooral een hele leuke familiefilm! Echter draait het naast ‘familie’ ook iets te veel om cadeautjes vind ik, en zou ik deze film dus niet aanraden voor gezinnen die het niet zo breed hebben.

The Princess Switch (2018)

Bakker Stacy (Vanessa Hudgens, bekend van High School Musical) uit Chicago is dit jaar samen met haar sous-chef Kevin uitgenodigd om mee te doen aan de jaarlijkse bakwedstrijd in Belgravia. Tijdens de voorbereidingen van de wedstrijd loopt ze opeens de toekomstige prinses, Hertogin Margaret, tegen het lijf. Qua uiterlijk lijken ze sprekend op elkaar (!) en besluiten om voor twee dagen van plek te wisselen, qua karakter zijn ze echter heel verschillend..

Mijn mening: Super leuke film! Heel anders dan de meeste kerstfilms, origineel. Het ging dan ook niet per se erg over kerst, maar vooral over liefde, zwijmel.

A Christmas Prince: The Royal Wedding (2018)

Het vervolg op het romantische verhaal van vorig jaar. (Heb je de eerste nog niet gezien? Lees dan eerst hieronder verder!) Amber keert terug naar het paleis in Aldovia, om daar de bruiloft te plannen van haar en prins Richard. Ze heeft alleen wel een hele andere smaak dan dat wat moet volgens de koninklijke protocollen en voelt zich al snel alsof het helemaal hun eigen bruiloft niet meer is. Op hetzelfde moment wordt Richard flink bezig gehouden, er verdwijnt geld uit het land, mensen raken werkloos en niemand snapt hoe dat komt. Gaan ze dit mysterie oplossen? En krijgen de prins en Amber de bruiloft waar ze van dromen?

Mijn mening: Na de film van vorig jaar verwachtte ik veel van dit vervolg. Helaas vond ik deze daarom teleurstellend. Alsnog wel een leuke film, maar er was weinig liefde te zien. Ook vond ik het nogal ergerlijk dat het hele koningshuis zich zogenaamd druk maakte over alle inwoners die werkloos waren geworden en geen geld hebben om kerst te vieren, terwijl ze zelf wel gewoon een mega extravagante bruiloft aan het plannen zijn.. Wel realistisch, dat wel.

A Christmas Prince (2017)

Journaliste Amber (actrice Rose McIver, van de serie IZombie die ook op Netflix te zien is) wordt opgedragen een persconferentie bij te wonen van de kroonprins Richard, die nogal een reputatie heeft als losbol. Ze gaat undercover als tutor voor de jonge prinses Emily, om zo dichter in de buurt van de prins en zijn geheimen te komen. Is hij de enige met geheimen?

Mijn mening: Uiteraard wat kerstfilm clichés, maar ik vond dit een leuke film met mysterie. Ook vond ik het fijn een keer een film te zien waarbij iemand met een lichamelijke beperking een redelijk grote rol heeft, prinses Emily heeft namelijk spina bifida.

Graag zou ik meer kerstfilms willen zien, die best vol mogen zitten met kerstfilm clichés, maar dan eens met andere hoofdpersonen dan het typische girl meets boy concept. Iemand met een lichamelijk aandoening of met psychische problemen en eens niet alleen maar hetero’s. Meer zoals het echte leven, want een kerstsprookje en een ‘happily ever after’ is voor iedereen!

Zijn deze films niet jouw ding? Of heb je ze allemaal al gezien (zoals ik), dan is er in ieder geval altijd nog All You Need Is Love op tv!