Niets maakt mij zo blij als het bingen van een goede (of leuke) serie en Amazon Prime heeft een enorm aanbod aan series die vaak nergens anders te vinden zijn. In dit blog deel ik graag een aantal van mijn favoriete series op dit moment. Lees je mee? 

Fleabag

Toen ik Fleabag voor de allereerste keer opzette moest ik er heel eerlijk gezegd eerst echt enorm aan wennen. Dit programma, zowel bedacht als geschreven door getalenteerde hoofdrolspeelster Phoebe Waller-Bridge, zit dan ook bomvol (slimme) Britse humor en breekt vooral de vierde muur door de directe interactie aan te gaan tussen de kijker en haar hoofdpersonage, Fleabag. De serie bestaat uit twee korte seizoenen en is dus al snel gebinged. Na een paar afleveringen gezien te hebben was ik vrijwel meteen hooked, en vooral het tweede seizoen blijft lekker hangen. Het is dan ook niet voor niets dat deze serie vorig jaar een hoop awards in de wacht heeft weten te slepen. Jammer maar helaas: een derde seizoen schijnt er niet te komen.

The Marvelous Mrs Maisel

Alhoewel ik er zelf nog nooit geweest ben, blijft New York één van mijn favo hoofdsteden en kijk ik dan ook graag series die in deze stad plaatsvinden. The Marvelous Mrs. Maisel speelt zich daarnaast af in het New York van eind jaren vijftig, wat het nog meer de moeite waard maakt om hem deze warme zomermaand te bingen. De serie werd gemaakt door de maker van het populaire Gilmore Girls en de toon van Mrs. Maisel is dan ook soortgelijk met de juiste balans tussen komedie, drama en romance. Enneh, voor de liefhebber: dus nog ook nog eens een flinke dosis aan typische jaren vijftig fashion!

Making The Cut

Als groot fan van het programma Project Runway kon ik het nieuwe pareltje van Heidi Klum en Tim Gunn uiteraard absoluut niet overslaan. Het programma lijkt dan ook erg veel op Project Runway. Diverse modeontwerpers vanuit de hele wereld gaan de strijd aan om de hoofdprijs van maar liefst een miljoen dollar. Het leuke aan Making The Cut? Het programma is niet alleen gefilmd in New York, maar doet ook grote hoofdsteden als Parijs en Tokio aan. En uiteraard heeft ook dit realityprogramma naast de allermooiste fashion de nodige drama onder deelnemers (smullen dus!). 

The Office

Uiteraard kan The Office absoluut niet van dit lijstje missen. Al sinds dat ik deze serie ruim twaalf jaar geleden ontdekte is dit mijn favoriet aller tijden en het is in eerste instantie stiekem misschien ook wel de hoofdreden dat ik voor een Amazon abonnement ben gegaan omdat alle seizoenen hier volledig opstaan. Deze fictieve ‘mocukumentaire’ volgt de werknemers van Dunder Mifflin, een doorsnee Amerikaans papierbedrijf met manager Michael Scott (gespeeld door Steve Carell) in de hoofdrol. Het kantoor maakt de meest awkward dingen mee en alle werkrelaties worden flink onder de loep genomen. Vooral de romantische verhaallijn tussen Jim en Pam blijft mij eeuwig doen laten smelten. Let wel op: de humor van The Office is super droog, dus je moet er wel van een beetje houden! 

Heb jij Amazon Prime? Wat is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments!