Iemand ten huwelijk vragen, een mega speciaal moment die je vaak maar één keer in je leven doet. Althans, dat hoop je. Maar wat is nou een speciale manier om dit te doen? Je hoort vaak dat iemand op zijn knie gaat in een restaurant, of bij de Eiffeltoren. Ik denk dat het belangrijkste is dat het een speciaal moment is voor jullie. In deze blog zal je, hopelijk, wat inspiratie vinden!

1. Een schattentocht dag

Geef je geliefde een week of een aantal dagen van tevoren een kaart met daar in dat hij/zij die dag vrij moet houden. Schrijf in de kaart een tijd waarop je partner klaar moet staan, spullen die er mee moeten genomen worden en een stapel kaarten die je geliefde elke keer open mag maken. Het is natuurlijk helemaal aan jou hoe de dag ingevuld wordt. Je kan samen in de auto stappen en als einddoel een hotelovernachting ver weg van huis. (TIP: Als je durft, neem een camera mee en maak een vlog van de dag. Dit zal een geweldig beeld zijn om de rest van jullie leven samen terug te kijken!).

Tanken

Als eerste envelop kan je bijvoorbeeld een tank momentje doen met daarin wat geld, laat hem/haar de tweede envelop van de dag openen bij het tankstation.

Lunchen in een restaurant

De volgende aanwijzing die je kan geven is een adres van een restaurant om te gaan lunchen. Het leukste is als je er wel een eindje voor moet rijden, zodat jullie er echt een dag van maken en samen gezellig onderweg kunnen praten.

Reserveer van tevoren bij de lunchroom en vertel dat je je partner deze dag ten huwelijk wilt vragen. Je kan bijvoorbeeld van tevoren met hun afspreken dat je een kaart naar de lunchroom stuurt en dat het personeel dit geeft als jullie klaar zijn met eten. Het leukste is natuurlijk als het een beetje een speciale lunchroom is, het hoeft niet duur te zijn maar bijvoorbeeld een bijzonder pand, of een mooi uitzicht.

Wandeling door het museum

Je kan als volgende momentje bijvoorbeeld een stop maken bij een museum. Ga samen lekker door het museum wandelen en neem de tijd voor elkaar. Laat je partner de volgende envelop aan het einde open maken met een volgend adres.

De hotelovernachting

Dit keer van het hotel en geef je partner een tijdstip waarop zij de volgende envelop moet openen in het hotel. Vergeet niet erin te schrijven dat hij/zij niet mag Googlen hoe het hotel er uit ziet, want je geliefde kan wel eens stiekem zijn!

Dineren en het huwelijksaanzoek

Zodra jullie aangekomen zijn in het hotel en het de tijd is voor de volgende kaart kan je daar in een adres schrijven met waar en hoe laat jullie gaan dineren. Schrijf er iets liefs in bijvoorbeeld, als je partner een vrouw is, dat zij zich mooi mag aankleden en klaarmaken of bijvoorbeeld dat je een mooie outfit/sieraad voor haar gekocht hebt en ze het cadeau mag openen. En als je het leuk vindt kan je je geliefde een laatste kaart geven in het restaurant met de vraag of hij/zij met je wilt trouwen en terwijl je partner de kaart leest op je knie gaan en je liefde verklaren!

2. Wacht tot je geliefde de ring om zijn/haar vinger spot!

Hoe leuk is het om ’s nachts stiekem de ring om je partners vinger te stoppen en te wachten tot hij/zij het in de gaten heeft? Ga dan alsnog op je knieën en vertel je partner hoeveel hij/zij voor jou betekent. Praat over de dingen die jullie samen meegemaakt hebben en die je nog hoopt met je partner mee te mogen maken. Vraag je geliefde hierna ten huwelijk. Ik durf te wedden dat hij/zij erg verrast zal zijn.

3. Een belangrijke plek voor jullie beiden

Als er een plek is die voor jullie beiden erg belangrijk is, is dit natuurlijk ook een superleuk idee. Regel een aantal mensen die deze plek in het geheim kunnen omtoveren met een bloemenboog, muziek en kaarsjes en verras je geliefde hier. Vergeet niet stiekem ergens een camera neer te zetten of te vragen of familie/vrienden, als zij erbij zijn, te laten filmen.

4. Doe een samen een aanzoek met jullie kind(eren)

Hebben jullie samen al een kindje of meerdere? Betrek de kids er dan bij! Als er één ding is waar moeders gek op zijn dan is het wel hun kind/gezin. Spreek samen af hoe jullie dit aanpakken en waar. En als de kinderen nog klein zijn kan je ze ook een bedrukt shirt laten dragen waarop de grote vraag staat! Een leuk idee is bijvoorbeeld om jullie outfits te matchen zodat dit ook een extra detail is op de foto’s waar jullie jarenlang naar terug zullen blijven kijken.

5. Onder water een aanzoek doen

Gaan jullie toevallig binnenkort samen op vakantie naar een tropisch gebied en houden jullie van duiken en snorkelen? Hoe gaaf is het wel niet om haar dan onder water ten huwelijk te vragen? Zoek een mooie spot tussen de gekleurde vissen en prachtig koraal en haal de verlovingsring tevoorschijn!

Mocht je nog wat extra inspiratie zoeken, kijk dan dit filmpje van een Adele fan die zijn vriendin ten huwelijk vraagt tijdens de eerste show van Adele in 4 jaar tijd:

Wil jij haar verrassen met een mooie verlovingsring? Of wil je daarnaast nog een ander sieraad erbij kopen? Kijk dan zeker eens even bij Langerak Juwelier, klik hier!