Het is officieel zo ver: de eerste tropische nèt niet zomerdag van 2017 is een feit! Natuurlijk is buiten lekker in de zon zitten bakken de meest voor de hand liggende optie, maar wat als je helemaal niet van deze warmte houdt, er absoluut niet tegen kunt of simpelweg gewoon af en toe eens even lekker van de frisse wind van de waaier voor je televisie of laptop wilt genieten? Met deze gloednieuwe en snel terugkerende Netflix series houd jij je de komende dagen het hoofd koel!

Master Of None (seizoen 2)

Het geesteskindje van comedian Aziz Ansari (ook wel bekend als Tom Haverford in de even leuke Amerikaanse serie Parks And Recreation) met natuurlijk Aziz zelf in de hoofdrol. Met een flinke dosis droge humor, vlijmscherpe culturele statements en bijna een halve aflevering vrijwel volledig zonder enig geluid (ja, echt!) is dit de must see serie voor vrijwel iedere millennial. En ja, seizoen twee is nog beter dan seizoen één!

Gemiddelde afleveringsduur: 30 minuten.

Unbreakable Kimmy Schmidt (seizoen 3)

Unbreakable, they alive damn it! Al vanaf het eerste seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt was ik al vrijwel meteen hooked! Niet alleen omdat deze serie is gecreëerd door o.a. niemand minder dan Tina Fey (30 Rock, Mean Girls), maar ook om haar vele popcultuur grappen en referenties én diverse gastrollen. Vooral Titus zijn gepersonaliseerde versie van Beyonce’s Lemonade (inclusief erg gelijkende deuntjes en songteksten, gele jurk en honkbalknuppel) is erg leuk om te kijken. En: absoluut een feel-good!

Gemiddelde afleveringsduur: 30 minuten.

Riverdale (seizoen 1)

Misschien is de hype rondom de nieuwe Netflix serie Riverdale je al wel eens opgevallen. Gebaseerd op de wonderlijke cartoon wereld van Archie Comics en The Archies (wellicht niet zo heel bekend in Nederland, maar dit liedje ken je zeker!), is dit high school mysterie een van de must sees en meest besproken Amerikaanse series van dit moment. De afgelopen weken kwam er iedere vrijdag weer een nieuwe aflevering online en elke week stond social media er dan ook weer bomvol mee. Inmiddels staat het volledige seizoen op Netflix en dus hoog tijd om hem (nog) een keertje te bingen!

Gemiddelde afleveringsduur: 42 minuten.

Orange Is The New Black

De meeste diehard fans kijken er al weer ruim een jaar naar uit: hèt vervolg op alle avonturen van de vrouwen uit Litchfield en een gloednieuw seizoen van Orange Is The New Black! Over twee weken is het dan eindelijk weer zo ver en dus het ultieme moment om nog even snel een aantal van de voorafgaande afleveringen of seizoenen te bekijken. En nu dan natuurlijk even niet twaalf maanden wachten op het resultaat van die ene cliffhanger.

Gemiddelde afleveringsduur: 58 minuten.

Orphan Black

Ook het vijfde en tevens allerlaatste seizoen van Orphan Black is in dan eindelijk aantocht! Deze science fiction thriller is een absolute must voor iedereen die van een beetje spanning en sensatie in zijn series houdt en dan ook zeker een van mijn favorieten! De acteerkunsten van de getalenteerde en inmiddels met Emmy bekroonde Tatiana Maslany (wie maar liefst meer dan vijf personages in deze serie tegelijk speelt!) zijn vanaf 11 juni weer wekelijks op Netflix te bewonderen (naast alle vorige seizoenen, natuurlijk). Oh ja, en onze ‘eigen’ Michiel Huisman speelt zo af en toe ook nog eens de sterren van de hemel! Een absoluut pareltje met bizarre verhaallijnen en krankzinnige personages waar je alleen maar van kan gaan houden.

Gemiddelde afleveringsduur: 44 minuten.