De vorige keer had ik een recept voor gezonde Bounty en dit keer ga ik verder met een gezonde Snickers! Dit taartje is een variant op de gewone Snickers. Er zit geen suiker en melk in, maar dat wil niet zeggen dat je hem in één keer kunt opeten! Door de pindakaas en kokosolie bevat het vrij veel vetten. Ook al zijn het de goede vetten, teveel ervan is niet gezond ?

Ik heb het originele recept van de site lisagoesvegan.com, maar ik heb de hoeveelheden naar eigen gevoel en smaak aangepast. Het originele recept zal ik hieronder plaatsen.Ingrediënten

Ingrediënten voor de onderste laag

  • Een half kopje walnoten
  • Een half kopje cashewnoten
  • Een kopje vol geweekte dadels
  • Een beetje citroenrasp
  • Een halve theelepel vanille extract

Ingrediënten voor de middelste laag

  • Een kopje vol geweekte dadels
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepel pindakaas of amandelpasta (combinatie kan ook)
  • Een snufje roze Himalayazout
  • Fijngehakte walnoten of cashewnoten

Ingrediënten voor de bovenste laag

  • 100% cacao chocolade
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • Fijngehakte nootjes als topping

Bereiden

Mix alle ingrediënten voor de onderste laag in een blender tot je een plakkerig deeg hebt. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en doe hier het mengsel op. Druk goed aan zodat het stevig wordt.

Meng voor de middelste laag alle ingrediënten, behalve de gehakte noten, in een blender. Spreid dit mengsel over de onderste laag en strooi de gehakte noten erover. Zet de springvorm 30 minuten in de vriezer.

Smelt intussen de chocola au-bain marie en roer de andere ingrediënten erdoor. Voeg naar smaak nog wat siroop toe zodat het ergste bitter van de chocolade af is.

Haal de springvorm na 30 minuten uit de vriezer en giet de chocolade erop. Garneer met gehakte nootjes en zet de springvorm nog eens 15 minuten in de vriezer.

Je kunt de Snickers het beste in de koelkast bewaren. Smakelijk! ?