Sinds ik moeder ben, nu 2,5 maand, heb ik een zwakte voor alles wat er voor mijn baby te koop is. Lieve kleertjes, mooi houten speelgoed, leuke knuffeltjes, handige hydrofiel doeken, kleine sokjes, schattige rompertjes… je merkt het al: zelfs luiers kopen vind ik nog leuk.

Nu heeft dat als klein nadeel dat het geld uit mijn zakken vliegt en aangezien het ook bij ons niet aan een boom groeit, moet ik toch wat slimmer shoppen. Daarom vind ik regelmatig pakketjes die er uitzien als een vuilniszak met onleesbare tekens in mijn brievenbus. Meneer Alibaba is mijn vriend en AliExpress de meest gebruikte app op mijn telefoon naast de ‘Oei, ik groei!’-app.

Bij AliExpress heb ik verschillende kledingstukken voor mijn kleine mannetje gekocht. In dit blog wil ik laten zien wat ik gekocht heb, hoe het er op de site uitziet, hoe ik het binnen heb gekregen en geef ik mijn oordeel over het product. Ik oordeel ook over de kwaliteit: de kleren zijn nog niet gedragen (want in een grotere maat besteld), maar ik heb alles wel al 1 x gewassen.

Producten bij AliExpress verdwijnen nogal snel dus ik kan niet garanderen dat alles nog verkrijgbaar is. Ik zal indien mogelijk een link plaatsen, maar het is ook mogelijk om op foto te zoeken. Je kan mijn productfoto’s dus gebruiken in de app om een vergelijkbaar product te vinden.

Shirt: The snuggle is real

Informatie: T-shirt pasgeboren baby. Grijs, 4 – 6 maanden.
Kosten: € 2,30 + € 0,75 verzendkosten.
Link: https://nl.aliexpress.com/item/Newborn-Baby-Clothes-Toddler-Kids-Summer-Baby-Boy-Girl-Short-Sleeve-T-Shirts-Outfit-Tops-Tee/32779935889.html  

Oordeel: Wat een knuffelige tekst! Ik heb zelf vaak ook shirts met een leuke tekst aan, dit shirtje moest ik dan ook hebben. Het product is snel verzonden en werd binnen twee weken geleverd. De kwaliteit vind ik goed, maar het shirt heeft wel een raar model. Voor de leeftijd 4 – 6 maanden hebben ze maat 80 geleverd (in NL zien we dat als 9 – 12 maanden) en het valt dan ook breed, maar ook heel kort! Ik vind het een leuk shirt om over een romper met lange mouwen te dragen, maar hoop dat het over ongeveer een half jaar niet een naveltruitje is bij mijn stoere bink.

Eindoordeel: ❶❷❸❹⑤

Setje: Black & White Clouds

Informatie: Setje van t-shirt en broek. Zwart-wit, 4-6 maanden.
Kosten: € 4,84 + € 1,30 verzendkosten.
Link: https://nl.aliexpress.com/item/2016-Summer-Baby-Boy-Clothes-Short-Sleeved-T-Shirts-Pants-Infant-Sets-Clothing-For-Newborns-Printed/32669367618.html

Oordeel: De kamer van mijn kleintje heeft bergen op de muur, wolkjes op de lamp en de maan als klok. Dit setje met wolkjes past dus helemaal bij onze stijl. Het duurde drie weken voor ik het in huis had en het is inderdaad een schattig setje, maar wat een rare maat! Het shirtje, geleverd in de maat voor 4-6 maanden, kan mijn baby nu al aan (mt. 62). De broek is echter gigantisch, alsof het van een peuter geleend is. Nu vind ik de items gelukkig ook leuk apart en daarom ben ik er blij mee, maar als setje zal hij dit niet aankunnen.

Eindoordeel: ❶❷❸❹⑤

Jumpsuit: Milk

Informatie: Jumpsuit. Zwart-wit, 4 – 6 maanden.
Kosten: € 5,73 + € 1,30 verzendkosten.
Link: https://nl.aliexpress.com/item/2016-High-quality-baby-rompers-spring-and-autunm-milk-printing-boy-clothes-for-newborn-girl-jumpsuit/32755232761.html

Oordeel: Ik keek heel erg uit naar deze jumpsuit, ik houd namelijk echt van boxpakjes (wel zonder vaste voetjes), het maakt mijn baby zo knuffelig! Daarnaast vind ik het zwart stoer en de opdruk zo ontzettend leuk. Maar… het viel helaas toch iets tegen. De kwaliteit is wederom verrassend goed, de opdruk is netjes gebleven na het wassen, maar het model is nogal uit verhouding. Het pak is vrij smal en heel erg lang, een vorm die mijn kind niet heeft. Aangezien mijn zoontje al aardig breed aan het worden is, hoop ik dat hij het pak past als hij de juiste lengte heeft. Ik denk zelfs dat het wat de lengte betreft nog wel iets langer wachten wordt dan die 4 – 6 maanden.

Eindoordeel: ❶❷❸④⑤

Pak: Baby Santa

Informatie: Kerstromper man of vrouw. Rood, 4 – 6 maanden.
Kosten: € 6,66 + € 2,33 verzendkosten.
Link: https://nl.aliexpress.com/item/Christmas-Party-Rompers-Newborn-Baby-Boys-Girls-Santa-Claus-Jumpsuit-Clothes-Casual-Warm-Outfits-Set-2PCS/32754716586.html

Oordeel: Het is bijna Kerstmis! Waar ik andere jaren de Decembermaand het liefste vermeed, kijk ik er nu ontzettend naar uit. Ik heb nu zelf een gezinnetje waar ik een kersttraditie mee kan opzetten, ik kan mijn kind gaan meegeven dat het een gezellig, knus en fijn feest is en ik heb voor het eerst zin om een kerstboom neer te zetten en het huis te versieren met mooie lampjes. En wat is er dan leuker dan de baby te verkleden als de kerstman? Juist, helemaal niets! Ik bestelde daarom dit kerstmannenrompertje voor jongens op AliExpress en kreeg het vrij snel binnen. De stof is dun maar wel mooi, het is redelijk afgewerkt en is goed gebleven in de was. De muts zit er ook bij en is net als het pak voorzien van rode bolletjes. Het maakt dat het product er best luxe uitziet. Maar, daar komt het: ik heb maat 4 – 6 maanden besteld, maar ik denk dat hij het pak volgend jaar kerst pas past. Het is werkelijk gigantisch. Als ik tijdens mijn zwangerschap niet zo veel had gegeten, had ik het zelf aangedaan.

Eindoordeel: ❶❷❸④⑤

Romper: Mini Boss

Informatie: Rompertje met tekst. Zwart-wit, 4 – 6 maanden.
Kosten: € 2,47 + € 0,62 verzendkosten.
Link: https://nl.aliexpress.com/item/Newborn-Baby-Boys-Girls-Cotton-Clothes-Short-Sleeve-Letter-Romper-Jumpsuit-Outfit-Sunsuit/32747725474.html

Oordeel: Ja, ons mannetje is echt wel een kleine baas. Daarom wilde ik deze romper voor hem bestellen! De tekst vind ik mooi, subtiel en ook stoer. Ik heb er wel even op moeten wachten: de levertijd was vier weken. Over het algemeen ben ik redelijk tevreden over de kwaliteit. Na het wassen is het mooi gebleven, de drukknoopjes zijn goed en de tekst is er mooi op geprint. De romper is iets te breed voor zijn lengte, maar mijn kind is dat ook, dus dat komt best wel goed uit. Ik denk wel dat hij het al bijna past en dat ik niet nog twee maanden moet wachten voor ik het hem aantrek. Maar mijn kleine baas zal er wel in stralen!

Eindoordeel: ❶❷❸❹⑤

Over het algemeen is mijn bestelling mij niet tegengevallen. De maten zijn soms een beetje gek, maar de kwaliteit is beter dan verwacht en ik ben oprecht blij met alle producten. Voor een paar euro heb ik ontzettend leuke items kunnen scoren! Als je een paar weken kunt wachten op jouw bestelling en je de gok durft te nemen betreffende de maat, dan is AliExpress echt een prima plek om de garderobe van jouw mini mee aan te vullen!