We kennen het allemaal het gevoel dat je krijgt als je favoriete serie stopt, of nog erger: als je favoriete serie midden in het verhaal wordt gecanceld. Vervolgens is het tijd voor het rouwproces…Want hoe moet je verder gaan met je leven, zeker in de corona-tijd, zonder dat je weet hoe het verder gaat met iedereen? Of het nou echt is of niet, je moet het gewoon weten!

De laatste aflevering

Je doet er alles aan om het feit dat de serie stopt te ontlopen. Je leest alle complotten op Google en zoekt elke acteur op via zijn of haar social media. En dan breekt toch echt de tijd aan, Je hebt het zolang mogelijk uitgesteld, maar je bent te nieuwsgierig geworden en er zijn teveel spoilers die je moet ontwijken. De laatste aflevering kijk je uiteraard in je eentje zodat je elk detail kan zien en je je volledig kan laten gaan. Telefoon uit en kijken.

Nieuwe serie uitkiezen?

Zonder je favoriete serie heb je geen idee wat je met je vrije tijd moet doen. Misschien is het nu de tijd om eindelijk wat zonlicht te pakken en je wat meer onder (volgens de covid-richtlijnen natuurlijk) onder de mensen te begeven. Maar eigenlijk wil je dat helemaal niet! Of moet je nu iets nieuws uitkiezen? Nee! Dat kan niet! Of wel?

De serie stopt echt

Een nieuwe favoriete serie opzoeken betekent dat je weer een hele serie moet kijken om er zeker van te zijn dat al je argumenten kloppen. Voor je het weet zit je er zo weer intens in dat het hele rouwproces van voren af aan begint. Uiteindelijk moet je het toch echt loslaten. Nadat je alle info hebt opgezocht, alle afleveringen nog eens hebt bekeken, moet je helaas toch echt afscheid nemen. Tijd om met een nieuwe serie te beginnen. Om hier vervolgens weer aan verslaafd te raken.

Deze blog heb ik na aanleiding van de serie Mocro maffia geschreven. Doordat ik bijna een stalker werd van Achmed Akkabi en Robert de Hoog besloot ik het van mij af te schrijven hoe erg ik in de rouw zat nadat ik de laatste aflevering hiervan had gezien. Het is nu stil maar ik overleef het wel. Hopelijk snel een seizoen 4.