Wie mij een beetje kent, weet dat je voor makeup en beauty niet bij mij moet zijn. Ik heb geen idee hoe ik mezelf om moet toveren tot ‘flawless beauty’ en raak in de stress van eyeliners en contour kits. Toch begin ik makeup steeds interessanter te vinden, al dan niet aangestoken door Stephanie, Rieneke en een andere goede vriendin van mij. Ik heb mede doordat ik zelf totaal geen makeup talent heb (en Rieneke en Stephanie te ver weg wonen) Pinterest erbij gehaald. Let’s see of ik iets aan de vele tips heb én of ze echt werken. In deze blog lees je ‘Beauty for dummies’: deel 1!!

Winged eyeliner

Ik kan ontzettend jaloers worden als ik meiden met perfecte eyeliner zie. Een eenvoudig streepje boven mijn wimper zetten vergt al mijn opperste concentratie, laat staan dat ik een winged eyeliner kan ‘tekenen’. Gelukkig zag ik al snel een beauty hack om ook van je eyeliner een succes te maken. Ik ben hiervoor wel even naar de etos gegaan om een nieuwe eyeliner te kopen, ik heb nog weinig vertrouwen in mijn talent dus ik ben voor een goedkope gegaan. Verder heb ik alleen een rol plakband nodig en daarna kan het oefenen beginnen! Ik heb uiteindelijk voor washi tape gekozen. Dit vond ik een wat fijner idee omdat het er makkelijk af te trekken is. De link naar de beauty hack die ik heb gebruikt, kun je hier vinden. Helaas zag het er op de foto een stuk makkelijk uit. Het plakbandje moet net onder je onderste wimpers geplakt worden. Dit vond ik persoonlijk ontzettend vervelend aanvoelen en ik kreeg al snel last van traanogen. Minpunt 1. Hier liet ik mij natuurlijk niet door tegenhouden en het ’tekenen’ kon beginnen. Uiteindelijk mag het resultaat er na bloed, zweet en zwarte vingers best wezen. Helaas is dit alleen als ik mijn ogen geopend heb. Zodra ik mijn ogen dicht doe kun je duidelijk zien dat er een amateur aan het werk geweest is. Ik ben er van overtuigd dat dit, mits je enige ervaring hebt, een hele leuke beautyhack kan zijn. Helaas kan ik er met mijn 0,0 ervaring niet iets heel speciaals van maken en was mij dit waarschijnlijk ook zonder plakbandje gelukt. Op naar de volgende tip!

img_6866img_6867

Contouren met een vork

Zeg je contouren, dan zeg je Kim Kardashian. Deze selfie queen heeft het contouren tot een soort topsport verheven en is wat mij betreft de overtreffende trap. Laat ik vooropstellen dat ik geen plannen heb om ook maar enigszins op Kim Kardashian te lijken of om haar na te doen. Toch was mijn interesse voor contouren gewekt. Ik heb al moeite om blush op de goede plaats aan te brengen, laat staan dat het contouren van mijn neus mij goed afgaat. Ik las dat ik daar een vork voor kon gebruiken. De twee buitenste openingen zijn voor de bronzer, de binnenste voor de highlighter. Een leuk idee alleen liep ik hier tegen een groot obstakel aan. De vork past namelijk met geen mogelijkheid op mijn neus. Er blijft teveel ruimte tussen de vork en mijn neus zitten, waardoor ik mijn kwast er niet in de buurt kreeg. Ik heb daarom Stephanie als hulplijn ingeroepen. Zij stuurde mij een foto die ik als richtlijn heb genomen bij het contouren.

schermafbeelding-2016-11-25-om-15-50-16img_6868

Het lijkt er helaas in de verste verte niet op, maar ik vond het voor een eerste poging (en zonder contour kwasten) toch best goed gelukt. Hierna was het tijd om het mooi met je gezicht te blenden. Ik heb met gebrek aan beter voor mijn vingers gekozen. Toen dit niet snel genoeg ging heb ik er een sponsje bij gepakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nog enigszins een natuurlijk kleurtje had. Onderstaand het resultaat! Ik moet eerlijk toegeven dat ik er zelf best tevreden mee ben:

img_6869

Lippen

Ik vond mijn ‘look’ nog wat saai en aangezien ik toch bezig was besloot ik ook maar gelijk lippenstift op te doen. Ik heb mijn lippen vooraf gescrubd met een mengsel van honing en suiker. Dit zorgt dat velletjes verdwijnen en je lippen zachter worden. Bijkomend voordeel is dat ook lippenstift een stuk langer blijft zitten. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een combinatie van een lippenstift en een lipgloss. Op onderstaande foto’s het resultaat!

img_6870img_6871

Uiteindelijk ben ik best tevreden met het resultaat. Ik werd blij van de spiegel en ook mijn vriend was aangenaam verrast. Toch vind ik deze hacks niet heel geschikt voor beginners. Ik was er onwijs veel tijd aan kwijt en het resultaat is nog niet perfect. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen dus! Wat is jouw beauty hack?

*Het valt je misschien op dat ik op veel van de foto’s op de bank lig. Dit komt allereerst omdat ik gister heb gesport en ik daar doodmoe door ben, maar ook omdat mijn foto’s met een half kapotte iPhone 5s zijn gemaakt, hierdoor is de kwaliteit niet geweldig. Op de bank heb ik het beste licht en ziet het er nog enigszins acceptabel uit.