Het is weer zo ver, iets waar ik bij voorbaat al gefrustreerd van raak: ik heb een nieuwe bh nodig. Met een maandenlange zoektocht als gevolg.

Ik ben nogal veeleisend, denk ik, want ik hoor andere vrouwen nooit over deze frustratie. Terwijl uit onderzoek blijkt dat 70 tot 80% van de vrouwen een verkeerde bh maat draagt. Hoe dit onderzoek is uitgevoerd weet ik niet, maar het klinkt wel schokkend! Daarnaast heeft elke bh gelijke cups, terwijl (bijna) iedere vrouw ongelijke borsten heeft. Zo ook bij mij, niet zichtbaar maar wel merkbaar met een bh aan. Mijn linker wil overal graag bij aanwezig zijn en wil niks missen, terwijl mijn rechter bescheiden wegzakt en liever thuis blijft. Mooi representatief voor mijn eigen tegenstrijdige (karakter-) eigenschappen. Maar dat terzijde.

Gevoel van veiligheid

Voor mij is het niet alleen het comfort (al die vervelende dunne snijdende bandjes in je schouder) en de ondersteuning (want zoveel valt er niet te ondersteunen), maar is het vooral het gevoel van veiligheid dat belangrijk is. Dat de bh genoeg bedekt en beugels en padding heeft (in verband met misbruik in het verleden). Daarnaast heb ik ook nog eens een omvang die in de meeste winkels niet voorkomt. Zucht. Snapt iemand mijn frustratie?

Je kunt je maat laten opmeten, door een medewerkster in een lingeriezaak, maar zo’n held ben ik niet. Ik las laatst een artikel van Kristin Chirico van Buzzfeed’s LadyLike, zij liet zich in zes verschillende lingeriezaken opmeten. In elke zaak kreeg zij een andere maat te horen. Er zijn ook sites waarop wordt uitgelegd hoe je zelf je bh maat kan meten, maar deze kloppen nooit, niet bij mij in ieder geval. Dus ik begin ervan overtuigd te raken dat niemand echt weet wat de juiste bh maat zou zijn.

Uitstellen, uitstellen, uitstellen..

Mijn bh’s verslijt ik compleet, totdat ze letterlijk uit elkaar vallen, beugels die beginnen uit te steken, elastiek dat niks meer doet, etc. Ik stel het zo lang mogelijk uit om weer op ‘jacht’ te moeten naar die ene perfecte bh, ‘de ware’. Om opnieuw die hopeloze rodeo van bh’s passen te moeten doorstaan. De ene winkel uit, de andere winkel in. Online shoppen en ze vervolgens allemaal weer te moeten retouren. Onmogelijk. Máár zodra ik dan één gevonden heb die genoeg voldoet, bestel ik gelijk dezelfde nog een stuk of 5 keer!

Nu dacht ik in ieder geval eindelijk mijn juiste cup en omvangsmaat te weten, waardoor de zoektocht iets makkelijker werd.. En toen groeiden mijn borsten opeens, want ik ben zwanger! Mijn bh werd al snel te krap en dus was het weer tijd voor een zoektocht, maar dan zonder te weten welke maat ik moet hebben. Vervolgens groeide ik ook in de breedte en daarna kregen mijn borsten weer een groeispurt. Tot op de dag van vandaag, met al 30 weken zwangerschap gehad te hebben, heb ik nog steeds geen juiste bh gevonden. Misschien is het beter om tot na de zwangerschap te wachten?

Maar ik blijf zoeken, ooit zal ik de perfecte bh vinden!

(Om vervolgens weer op zoek te moeten gaan zodra ik afval of aankom of mijn hormonen veranderen, etc.)