Beschrijving van het boek

De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim beschrijft verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf. De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als visuele pauze die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.

Haemin Sumin is een boeddhistische monnik, geboren in Zuid-Korea, die studeerde aan Berkeley, Harvard en Princeton. Hij woont afwisselend in New York en Seoul. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke boeddhistische leermeesters van dit moment. Van Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt zijn wereldwijd al meer dan drie miljoen exemplaren verkocht.

Wat vind ik van het boek?

Dit boekje stond al een tijd op mijn verlanglijst. Ik zag het steeds staan tussen de meest verkochte boeken bij bol.com en het bleef mijn aandacht trekken. Niet alleen de titel maar ook de uitstraling van het boekje, een nachtblauwe cover met een lieflijke tekening erop. Het boekje is klein en dik, makkelijk om mee te nemen in je tas. Een klein bijbeltje om altijd bij je te dragen.

De omslag en de binnenkant van het boek 'Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt'

Het boek is opgedeeld in acht hoofdstukken, namelijk: rust, mindfulness, passie, relaties, liefde, het leven, de toekomst en spiritualiteit. Zoals je leest, de meest belangrijke aspecten van ons leven. Elk hoofdstuk heeft een vaste structuur. Het begint met een korte introductie van het onderwerp waarin Haemin zijn eigen ervaringen met ons deelt. Daarna volgen een reeks korte boodschappen, vol met advies en wijsheid. Deze zijn bedoeld om keer op keer te lezen, er goed over na te denken en de boodschap goed tot je door te laten dringen. Ik vind er echt prachtige teksten tussen zitten, een aantal heb ik al gedeeld via social media, ze zijn te mooi om alleen voor mezelf te houden. Het hoofdstuk gaat verder met een kort essay, gevolg door weer een aantal korte boodschappen. Deze kun je gebruiken om toe te passen in je leven.

Het boekje leest heel makkelijk en je bent er ook snel doorheen omdat de korte boodschappen veel bladzijdes in beslag nemen doordat er veel witregels tussen zitten. Maar het boekje is niet bedoeld om snel door te lezen zoals een ‘gewoon’ boek. De teksten kun je heel vaak weer teruglezen. Gebruik het boekje als een soort bijbel. Sla het af en toe open en lees een hoofdstuk. Heb je inspiratie nodig of wil je wat rust in je hoofd, lees een paar teksten en je voelt je gegarandeerd wat rustiger!

Naast de teksten wordt het boek versierd met prachtige illustraties. Als je er alleen al naar kijkt word je blij en rustig.

Ik raad dit boekje iedereen aan die behoefte heeft aan meer rust in zijn leven en inspiratie wil hoe dit het beste aan te pakken. Je zult geen spijt hebben van je aankoop. De prijs, 15 Euro, vind ik ook heel acceptabel.

Vind rust in een drukke wereld!