Na een blik op mijn voorgevel trek ik mijn bh verveeld omhoog. Ik sjor er nog even aan en de dames zitten voor de komende vijf minuten weer even goed verpakt. Inmiddels heb ik spierpijn van het omhoogtrekken van mijn bh en is het ook geen charmant gezicht als ik mijn borsten vakkundig in mijn bh prop. Tijd voor verandering! Daarom ging ik voor een bra fitting naar ‘SuperBra‘ in Rotterdam.’ Dé winkel voor vrouwen die goed advies willen.

SuperBra staat al heel lang op mijn ‘must visit’ lijstje. Ik volg ze trouw op Instagram en ik ben geregeld verliefd op de voorbijkomende bh’s. De ‘ik wil afvallen’ gedachte heeft me tot nu toe echter altijd tegengehouden. Ik vind het moeilijk om geld uit te geven aan een lichaam dat in mijn ogen nog volop in ontwikkeling is. Inmiddels heb ik dit gevoel al enkele jaren en beperkt mijn lingerievoorraad zich nog vooral tot goedkope HEMA bh’s. Niet heel aantrekkelijk en zeker niet goed voor mijn lichaam. Daarbij kies ik geregeld de verkeerde maat en is een bra fitting dus geen overbodige luxe. Een berichtje van een van mijn vriendinnen over een Black Friday actie trok me over de streep. Niet omdat ik zo’n koopjesjager ben, maar omdat ik liever een kleine ondernemer steun dan een groot lingerieconcern. Zeker in een pandemie waar juist deze ondernemers vaak getroffen worden.

Bra fitting

Onze afspraak bij SuperBra stond op zondag 28 november om 14:45 gepland. We waren even bang dat het door de nieuwe maatregelen niet door kon gaan, maar gelukkig blijven de niet-essentiële winkels nog even open. Je moet voor een uitgebreide shopsessie natuurlijk een goede bodem hebben, dus we hebben een lunch bij TEDS besteld. Een van mijn favoriete lunchzaakjes. Even laten zakken en toen was het tijd om naar SuperBra te gaan. We waren natuurlijk veel te vroeg, dus konden nog even door de Zwaanshals lopen. Helaas was veel gesloten omdat het zondag was, maar wat een aanrader is deze straat! Veel authentieke winkeltjes, veel vintage en leuke barretjes.

Op naar de bra fitting! De bra fitting was door corona op het oog en hier had ik zo mijn twijfels bij. Ik kon me bijna niet voorstellen dat iemand zo makkelijk kon zien wat je maat is. Toch kreeg ik na een korte blik een zwarte bh in mijn handen gedrukt en was het tijd om te kijken of de fitter gelijk had. Ik verslikte me toen ik de maat zag en trok hem met enige twijfel aan. De bh was twee hele cups groter dan wat ik voorheen droeg en zat als gegoten. De cup sloot goed aan en de beugel en omvang gaven voldoende steun. Ook bij zware borsten. Het feit dat ik van een 80F naar 80H ben gegaan was ik gelukkig aan het eind van de fitting alweer helemaal vergeten.

Bh’s passen

Mijn schouders zijn bij mij echt een probleemgebied, daarom vond ik het belangrijk dat ik met de bandjes mijn schouders kan ontzien. Toen ik dit aan de verkoopster doorgaf, kwam ze met drie prachtige bh’s terug. De een nog mooier dan de ander. Uiteindelijk heb ik na lang twijfelen voor een zwarte bh gekozen. Mijn voorkeur ging uit naar een roodachtige, maar dat was iets lastiger te combineren met bijpassende broekjes.

Naast een bh die goed voor mijn schouders is, wilde ik ook een setje waar ik mij op en top vrouw in voel. Ook nu kreeg ik weer een lading bh’s in mijn pashokje. Het liefst kocht ik ze allemaal, maar ik had met mezelf een budget afgesproken waar ik mij graag aan wilde houden. Na elke bh die ik paste had ik een nieuwe favoriet. Tot ik bij een paarsachtige bh met wit kant aankwam. Ik voelde mij even zoals een narcist zich voelt en werd op slag verliefd op mijn eigen spiegelbeeld. De ‘Panache Clara Full Cup BH‘ sluit mooi aan en vormt zich door het rekbare kant goed om je borst heen. Ook de bijpassende string zat als gegoten en met twee mooie bh’s en een string ging ik uiteindelijk naar de kassa. Waar ik bij een keten gebrand ben op zoveel mogelijk korting, had ik dit hier niet. Ze hadden veel mooie items in de sale, maar ben uiteindelijk alleen voor producten gegaan die niet in de uitverkoop waren.

Waar koop jij je lingerie?