Lifestyle

Brengt Tinder een Valentijn?

Hoi, ik ben Ankie en ik ben een controlfreak, tikkeltje sarcastisch maar voorzien van een klein hartje. Zou deze tekst werken op Tinder? Of op welke datingsite dan ook? Als je op zoek bent naar een partner in deze tijd moet je bijna wel digitaal. Valentijn belt niet zomaar spontaan aan je voordeurbel. Ik stam nog uit de tijd dat je iemand tegen het vleselijke lijf liep en dus nooit een dating app hoefde te installeren.

Tinder

Na een lange tijd single te zijn kreeg ik het advies van een collega, “Ank, je moet gewoon eens gaan Tinderen.” Ik deed alsof ik het niet hoorde, omdat ik het gênant vind om mijn heil te moeten zoeken in Tinder-achtige oplossingen voor een liefdeszoektocht, maar diezelfde avond had ik de app al geïnstalleerd.

Verliefd

Eindeloos was ik aan het swipen, want wie weet vond ik er wel een ideale man, met een woeste look, baardje en ogen om in te verdrinken. Of dat ik blind zou vallen voor iemand die ik alleen van berichtjes kende, puur op basis van schrijfkwaliteit en humor? Om misschien niks te worden als je elkaar uiteindelijk in het live gaat ontmoeten. Verliefd worden op woorden, het is zo makkelijk. Op Tinder is alles geoorloofd maar eenmaal face to face moet er echt gecommuniceerd worden…

Valentijn

Ik ben in de veertig dus ik heb besloten niet meer als een tienermeisje juichend naar de aftiteling van een date te rennen maar eerst het begin van de film af te wachten. Rustig aan. Verstandig. Het is maar een app; geen Hollywood-scenario. Maar ja, die Valentijn belt niet aan…

Types

Ik heb ze zien passeren, de “die is toch getrouwd?” man, de gladjanus, de wanhopige, de enigszins grappige maar 1.65m lange man — lengte blijft toch een dingetje. Een vage ex en een knul die bijna een vervelende stalker werd. Of de man in kwestie werd steeds minder enthousiast waardoor ik optimistisch werd voor twee. Allerlei types in soorten en maten maar geen enkele Ankie-proof.

Sjansen

Vermoeiend vind ik deze zoektocht, mijn ego wel wat gestreeld door de complimenten. Ik verwijder de app naar de prullenbak en mijmer ondertussen rustig verder over een klassieke flirt, gewoon op klaarlichte dag. Oud-Hollands sjansen in een Albert Heijn of Jumbo.

Originele date

Dan licht mijn telefoon op en krijg ik een berichtje. “Jouw blog over Ikea kan nog erger. Ga je mee ontbijten daar, dan laat ik je de ergste kant van Ikea zien.” Ik moet lachen om het originele idee van deze man. Dit wordt vast geen date die je in films ziet. waar de passie vanaf druipt op deze setting maar zijn originaliteit triggert mij en ik app terug; “Leuk, wanneer gaan we?”.

Wordt vervolgd…

Ankie Stuijts
Een regelaar, perfectionist, controlfreak maar ook zo lief! Betrokken en breed georiënteerd, serieus met een knipoog, een flirt maar een klein hartje, een polderdiva inclusief Brabants accent maar dan wel met een fysieke "Crohn" , een louboutin fetisj, woont samen met haar viervoeter van 55 kilo, die haar overigens beschouwd als onderdaan in plaats van bazin. Staat haar "mannetje" als bijna enige vrouw in de wereld van de wegenbouw. Kortom wat harde humor met een praatje nagellak op zijn tijd! Moto: Sucking up the beauty of life while beating Crohns disease!

Laat een reactie achter