Naast al de chronische ziektes die ik al heb, heb ik er niet zo heel lang geleden ook diabetes type 3C bij gekregen. Een lastige ziekte waar een klein foutje al voor een hele hoop problemen kan zorgen. Zeker nu mijn operatie achter de rug is, is het extra belangrijk dat mijn waardes stabiel blijven. Daarom maak ik nu gebruik van een Bubble. Een uitkomst voor iedereen met Diabetes die een sensor gebruikt.

diabetes sensor

Wat is de Bubble?

De Bubble is een NFC-zender die je tegen je Libre kunt plaatsen. Via een Bluetooth verbinding zendt dit apparaat elke 5 minuten mijn bloedglucosespiegel naar mijn mobiele telefoon. Zo ben ik niet alleen altijd op de hoogte van mijn bloedwaardes maar krijg ik ook een melding of een waarschuwing wanneer mijn suikerspiegel te hoog of te laag is. Ook voor ouders met kinderen die diabetes hebben is de Bubble ideaal. Met een functie dat NightScout heet kunnen ouders constant gewaarschuwd worden over de conditie van hun kind.

bubble, diabetes sensor

Wat is een Freestyle Libre?

Een Freestyle Libre maakt het mogelijk om zonder vingerprikken mijn glucosewaarden te meten. Ik prik doormiddels van een applicator elke twee weken hiervoor een kleine sensor op de achterkant van mijn bovenarm. Met dit apparaatje meet vervolgens met mijn telefoon of bijbehorende scanner automatisch dag en nacht mijn glucose en kan deze informatie tot wel 8u opslaan. De libre meet niet het bloed, maar het vocht tussen mijn huid en mijn spierlaag. Het glucosegehalte loopt hier iets achter op mijn bloed, dit is ongeveer 20 minuten. Dit verschil is echter klein genoeg om op mijn Libre te kunnen vertrouwen. Een voordeel van deze Libre is dat hij waterbestendig is dus ook op zomerse dagen, onder de douche of tijdens het zwemmen met Zayne kan ik hem gewoon blijven dragen. Zodra ik deze sensor scan dan krijgen Esli en mijn moeder direct een melding op hun telefoon, zo blijven zij de hele dag op de hoogte van hoe het met mij gaat waar zij ook zijn.

Het dragen van de bubble

Het dragen van de bubble is zeer gemakkelijk. Indien je dit product eenmalig koopt dan komen hierbij bijbehorende stickers die je elke 2 weken, tijdens het vervangen van de Freestyle Libre kan vervangen. Wanneer de 2 weken om zijn en ik de nieuwe sensor plaats dan laadt ik eerst de Bubble op met bijbehorende oplader. Dit duurt niet lang, in de Bubble zit een rood en blauw lichtje, zodra hij blauw is weet je dat hij voldoende opgeladen is voor een nieuw gebruik van 2 weken.

bubble, diabetes sensor

Accessoires

Zelf plak ik geen stickers aan de onderkant, tegenwoordig zitten er een nieuw soort sticker bij die de volledige twee weken uithield maar dit was niet toen ik de Bubble binnen kreeg. Op aanraden van de ontwerper van de Bubble heb ik gekozen voor een zwart elastieken band die speciaal voor de Freestyle Libre en Bubble ontworpen is met een 3D printer. Deze zijn in verschillende kleuren en printen verkrijgbaar via de franse webshop My lovely bird. Daarnaast koop ik in de zomer ook op deze webshop leuke eenmalige print stickers voor aan de bovenkant van mijn Freestyle Libre en Bubble. Prints zoals bloemen en tijgerprint, geografische prints. Er is voor mannen en vrouwen van alles verkrijgbaar.

bubble, diabetes sensor

De alarmen en de nieuwste software update

Er zijn 4 alarmen; Extreem laag, laag, hoog en extreem hoog. Het fijne van dit apparaat is dat je zelf kan instellen bij welke waardes je telefoon gaat piepen en daarnaast kan je hem sinds de nieuwste update ook kalibreren! Iets wat soms wel nodig is en hiervoor nog niet kon. Dit maakt mij helemaal blij!

Wat zijn de kosten?

De Bubble is een eenmalige aanschaf van 129 euro inclusief tax. Dit lijkt een hoop geld, maar als je een Freestyle Libre moet kopen ben je 60 euro per 2 weken kwijt en de Bubble kan je altijd gebruiken.