Wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op Berlijn. De creativiteit, historie, kunst en vele hippe barretjes en eettentjes. Ik hou ervan! Het is al ruim een jaar geleden dat ik voor het laatst in de Duitse hoofdstad was, maar ik ben het lekkere eten in Berlijn nog steeds niet vergeten. Daarom deel ik in deze blog mijn favoriete ‘food hotspots’ in Berlijn.

Eten in Berlijn: Salami Social Club

Een citytrip is natuurlijk niet compleet zonder een goede pizza. In onze zoektocht naar leuke plekken om te eten in Berlijn, kwamen we de Salami Social Club tegen. Een plek waar je tot ’s avonds laat terecht kunt voor goddelijke pizza’s en verschillende speciaalbiertjes. Wij hielden het echter degelijk en kozen voor Fritz Kola. Ook niet verkeerd! De pizza’s waren zo lekker dat je je vingers er bij aflikt en daardoor verdient dit restaurant zeker een plek in deze lijst.

Winner, winner chicken dinner!

Tijdens een alternatieve tour door Berlijn, kregen we in de Oranienstraße een halfuurtje de tijd om wat te eten halen. Eetcafeetjes, pizza’s, burgers, een chocolaterie.. Genoeg food hotspots! Wij besloten om uit onze comfortzone te gaan en kozen voor Angry Chicken. Een Koreaans afhaalrestaurant waar je volgens onze tourguide hele goede kip kan eten.

Het leuke aan dit restaurant is dat ze de kip in verschillende categorieën ingedeeld hebben, namelijk: friendly chicken (geen saus), angry chicken (zoete kaneel saus), sexy chicken (soya knoflook saus), so so angry chicken (extra pittige saus) en furious chicken (super pittige saus). Ik heb heel vaak dat ik een pittig gerecht bestel, maar dit nooit echt pittig genoeg is en ik er alsnog sambal bij eet. Ik besloot daarom voor de furious chicken te gaan… Wat kon er nou mis gaan? Een heleboel dus, haha.

De furious chicken was zo furieus dat mijn mond nog nooit zo in de brand heeft gestaan. Ondanks de loopneus, traanogen, bezweet voorhoofd en brandende lippen heb ik nog nooit zulke goede fried chicken op. En daar waren de vriendinnen, die een mildere variant hadden besteld, het helemaal mee eens! Winner, winner, chicken dinner! Je kunt Angry Chicken vinden op de Oranienstraße 16 in Berlijn. De alternatieve stadswandeling die wij deden was overigens ook echt een aanrader! Je leest er meer over in de Berlijn blog van Rieneke.

Fotocredits: @sam.vd.leest

Flying Monkey

Van boze kippen naar vliegende apen.. Niet alleen het eten in Berlijn is een aanrader, ook de namen zijn onwijs leuk. Ook Flying Monkey (Kastanienallee 15) werd ons aangeraden door de gids die wij tijdens de stadswandeling hadden. Ze is naast gids ook een chefkok dus aan goede tips geen gebrek. De keuken is Aziatisch georiënteerd, maar lijkt zeker niet op de standaard Chinees zoals wij hem in Nederland kennen. Het is al een poos geleden dat wij in Berlijn waren, dus waarschijnlijk is de kaart allang weer veranderd. Ik ben er echter van overtuigd dat alles nog net zo lekker is.

Flying Monkey staat niet alleen bekend om het goede eten en de lekkere drankjes, ook het interieur ziet er prachtig uit. Mooie verlichting, gave kunstwerken en ook de tafels en stoelen zien er stijlvol uit. Wij hebben vooral op het terras gezeten, maar zouden alleen voor de inrichting al teruggaan naar dit mooie plekje.

House of small wonder

Instagram gekkies opgelet! House of Small Wonder lijkt namelijk wel gemaakt voor de gram. Mooie gerechten, planten en overal fotogenieke hoekjes. We keken hier zo onze ogen uit, dat ik bijna zou vergeten dat we hier ook nog eens heerlijk gegeten hebben.

House of Small Wonder is in 2010 opgericht in Williamsburg, New York en is een restaurant met Japanse invloeden. Je kunt hier terecht voor ontbijtjes, all day brunch, lunch en tegenwoordig zelfs voor het diner. Ik kan alleen over de brunch oordelen, maar die was dus echt fantastisch. Je kunt a la carte bestellen, maar ook een brunch kiezen. Dit klonk ons natuurlijk als muziek in de oren.. Cappuccino, een glas jus d’orange en vier gerechtjes van de kaart. Op de kaart staan gerechten als huisgemaakte granola met fruit en Griekse yoghurt, croque madame, egg benedict, Japanse aardappel salade, soep en verschillende broodjes. Super lekker en ik geloof dat ik zelden zo vol heb gezeten.

Je kunt House of small wonder vinden aan de Johannisstraße 20. Let wel goed op, je loopt er namelijk makkelijk voorbij.

fotocredits: @sam.vd.leest