De zonnestralen schijnen door de ramen, het belooft weer een mooie dag te worden vandaag. Het was nog vroeg toen we lekker aan het ontbijt in het hotel zaten. Na het ontbijt zijn we nog even terug gegaan naar de kamer om onze laatste spullen in te pakken en de reis te vervolgen langs de Pacific Coast om vanavond in San Francisco te overnachten!Onderweg zijn we langs de ranch van John Wayne gereden, wat een onwijs groot landgoed zeg! Er stonden 5 limousines voor de poort en wat beelden van John Wayne zelf. Leuk om te zien hoe groot deze beroemde mensen wonen.

Onze volgende stop is een oud vissersdorpje wat Monterey heet. Hier waren allemaal visfabrieken, piertjes en een baai. Eigenlijk een heel gezellig dorpje als je er zo doorheen rijd. Onze gids vertelde nog wat leuke dingen over Monterey, zoals dat de zoon van Clint Eastwood er geboren is in 1986, dat is ook mijn geboortejaar! We zijn een stukje gaan wandelen over de Old Fishermans Wharf , een oude pier die gebouwd is in 1846! Het is heel bijzonder om over deze pier te lopen en gewoon zeeleeuwen en zeehonden te zien en horen om je heen, ze zijn echt dichtbij! Voordat we verder reden hebben we nog even lekker gek gedaan in de leuke souvenirs winkeltjes en alles gepast haha! Toen was het toch echt tijd om verder te rijden.

Onderweg reden we door de Pacific Grove Gate, dit is het begin van de 17-miles drive, bij deze ingang moeten niet inwonenden van de Pebble Beach gemeenschap tol betalen om over de 17-miles drive te mogen rijden. De 17-miles drive is een 17 mijl (27km) lange mooie weg langs de kust en alle mooie huizen, het is de belangrijkste weg door de Pebble Beach gemeenschap. Ik heb werkelijk mijn ogen weer uitgekeken! Wat een mooie, schilderachtige plaatjes levert deze weg op. Zo rijd je vlak langs de kustlijn van de stille oceaan, golfbanen, onwijze huizen en super mooie natuur. We zijn een keer uitgestapt bij een mooie plek aan zee, de Bird Rock Point genaamd, dit leverde mooie foto’s op. Er liepen hier ook allemaal eekhoorns. Ik ben echt dol op diertjes die er lief en zacht uitzien! Onderweg hebben we toch een huizen zien staan, niet normaal hoe groot en wat een mooi uitzicht sommige hebben, ongelofelijk! Onze gids vertelde natuurlijk gezellig verder tijdens de rit, zo vertelde hij dat we langs het huis van Clint Eastwood reden en langs dat van Madonna en ga zo maar verder. Echt heel apart om mee te maken.

[su_slider source=”media: 1385,1386,1382,1381,1380,1378,1377,1375,1374,1373,1372,1371,1379″ link=”post” width=”900″ height=”700″ title=”no” pages=”no”]

Na weer even gereden te hebben en 17-miles drive achter ons gelaten te hebben, rijden we het stadje Carmel by the Sea in. Ik vind het nu al leuk! Dit stadje is echt een soort sprookje, de bouw van de huizen, de sierlijke bewegwijzering, eigenlijk alles doet me een beetje denken aan de efteling haha. In Carmel hebben we zo’n 2 uur de tijd om lekker rond te wandelen, onze ogen goed de kost te geven en alles op foto’s te zetten. Maar eerst eten! Want wat heb ik een trek gekregen van al die gave en mooie indrukken vandaag. Na het eten zijn we het stadje gaan verkennen, nog wat leuke en unieke winkeltjes in geweest en verder genoten van al die gezelligheid en blijheid. Het leuke is dat Clint Eastwood, oke, de man komt nu wel erg vaak voor in mijn blog haha, van 1986 t/m 1988 burgemeester van dit stadje geweest is.

De 2 uur in dit geweldig gezellige sprookjesstadje zit er alweer op, wat vliegt de tijd weer! We rijden verder voor ons volgende avontuur; San Francisco!!!! Ik ben zo benieuwd naar deze stad, al zoveel over gehoord en gelezen, nu maar eens zien of het echt zo indrukwekkend en mooi is!

Het is al laat in de avond als we moe maar voldaan aankomen bij ons hotel in San Francisco. We hebben een mooi hotel aan een drukke straat in het hartje van San Francisco namelijk op 7th Street. Je hebt hier 1th t/m 20th Street en wij zitten met het hotel dus precies in het midden van alles. Ideale locatie als je het mij vraagt. We werden wel gewaarschuwd door onze gids dat we na 21:00 beter in het hotel kunnen blijven. We hadden geen idee waarom maar daar zijn we wel achter gekomen. Dit en meer in mijn volgende blog. Sweet Dreams!

Xo Amanda

logo amanda travel lichter