Veel mensen doen aan goede voornemens. Een aantal dingen die je wilt bereiken in het aankomende jaar. Zoals jullie begin dit jaar al konden lezen, heb ik er zelf ook een aantal opgesteld. Ik ga alleen nog een stapje verder. Ik doe mee aan het Day Zero Project.

101 doelen in 1001 dagen

Day Zero Project oftewel The Challenge zit tussen de New Year’s Resolutions en een Bucket list in. Je gaat een uitdaging aan van 1001 dagen. Dat is ongeveer 2 jaar en 8 maanden. In deze 1001 dagen is het de bedoeling dat je 101 doelen zult volbrengen. Deze 101 doelen kun je zelf bedenken, werk doelen, reis doelen, gezondheidsdoelen of juist hele persoonlijke doelen. Alles kan.

De 1001 dagen zijn bewust gekozen. Niet alleen omdat dit leuk klinkt, maar ook vanwege de tijd. Sommige doelen kun je namelijk maar in één seizoen volbrengen, maar dan moet de situatie zich ook voordoen. Valt er nou geen sneeuw terwijl jouw doel sleeën is? Dan heb je het jaar erna ook nog. Vind je 1001 dagen nou te lang? Klik dan eens hier voor andere uitdagingen!

Day Zero Project: Mijn Challenge

In 2011 kwam een vriendin van mij met dit project aanzetten en vol enthousiasme gingen wij aan de slag. Na enkele maanden was het nieuwe en spannende er al weer af en we hebben onze lijst nooit afgemaakt. Pubers en hun geweldige ideeën.

Vorige maand bedacht ik dat het tijd werd voor een nieuwe lijst. Twee weken lang heb ik doelen bedacht. Mijn oude doelen erbij gehaald, testjes gedaan op de DayZero site en natuurlijk gewoon nagedacht. Wat wil ik bereiken? Hoe wil ik dat bereiken? Vanuit daar is mijn nieuwe lijst ontstaan.

101 doelen verspreid over 11 categorieën: School & Werk, Vriendschap & Liefde, Uitjes, Reizen, Lezen & Kijken, Schrijven, Eten, Gezondheid, Beauty, Mamma en Sport. Wil je mijn volledige lijst bekijken? Klik dan hier.

Een kleine greep uit mijn doelenassortiment:

#6 – Leer “ik hou van je” zeggen in vijf nieuwe talen
#13 – Schaatsen
#38 – 10x iets doen met de RotterdamPas
#43 – Zomaar een trein nemen en uitstappen (StudentenOV)
#52 – Bezoek alle Provincies van Nederland (woonplaats telt niet mee)
#56 – Lees 50 boeken
#61 – Doe het 365 dagen fotoproject (elke dag een foto maken)
#68 – Schrijf een brief aan iedereen die mijn leven positief beïnvloed (heeft)
#84 – 15 verschillende soorten Thee uitproberen
#100 – Een leuke sport vinden die ik met mijn lichaam kan doen

In september 2019 is mijn challenge ten einde. Willen jullie mij helpen om mijn doelen te bereiken?

Durven jullie zelf ook aan de slag te gaan?