De winter is er nu echt en dat voelen we! Onze benen krijgen een droge huid en gaan prikken, je vingers bevriezen zelfs in je handschoenen en de ijspegels hangen letterlijk aan de dakrand (en partytent). Nou hebben de vogeltjes het rond deze tijd natuurlijk hartstikke lastig om wormpjes uit de bevroren grond te krijgen of zaadjes te vinden onder de laagjes sneeuw/bevroren dauw die elke ochtend weer op het grasveld liggen. Daarom hierbij een Do It Yourself voor een enorm leuke, schattige en simpele birdfeeder, waarmee je de vogeltjes weer blij maakt! (Oh en handig voor de nationale tuinvogelteldag op 28 en 29 januari)

birdfeeder

Voor zo’n leuke birdfeeder heb je nodig:

  • Een lege, glazen pot (vogeltjes zijn gek op pindakaas, een bijna lege pot pindakaas is daarom een uitkomst)
  • Een pollepel (€0,50 voor 3 bij de Action)
  • Leuk lintje (€0,79 bij de Action)
  • Sisaltouw (of ander stevig touw)
  • Vogelzaadjes

birdfeeder

STAP 1

Bind met het sisaltouw de pollepel goed vast aan de glazen pot en laat het lepel gedeelte van de pollepel een aardig stukje uitsteken zodat de vogeltjes daar nog op kunnen zitten.

STAP 2

Bind het lint er zo omheen zodat er een lange lus overblijft om de birdfeeder in de tuin aan op te hangen.

STAP 3

Giet in de pot wat zaadjes en hang hem op in de tuin. Zie je? Zo gemakkelijk kan het zijn. En kijk eens hoe leuk het eruit ziet?

Veel succes en veel plezier!

Schrijf je in voor de Tuinvogelteldag van 2017 op www.tuinvogeltelling.nl. Je hoeft maar een half uurtje te zitten en je komt de meest mooie vogeltjes tegen in de tuin!

We are living our polaroid life!