Hoe zie jij je toekomst ? Heb jij toekomstdromen die realistisch zijn of bouw je luchtkastelen die met geen mogelijkheid te bereiken zijn. In jouw toekomstdroom doe je dan iets wat je altijd al wilde of is het je huidige leven maar dan XXL? Ik vraag me dat soort dingen af. Ben ik de enige die soms bang is voor mijn eigen toekomstdroom of hebben meer mensen daar last van?

Het begint vaak onschuldig, Je maakt een Bucketlist want dat las je in een of ander tijdschrift. En na verloop van tijd worden sommige onderdelen van die lijst toch wel serieuze projecten. En dat kan natuurlijk van alles zijn. Van het hebben van een klassieke auto tot een eigen vier sterren restaurant aan de côte d’ Azur. Je kan het zo gek maken als je zelf zou willen.

Ik droom van een toekomst in de zon

Mijn toekomstdroom is een eigen plekje in de zon. En dan wel de zon aan de middellandse zee met bij voorkeur uitzicht op zee. Dat begon ooit met een heerlijke vakantie in Spanje en de zin: “Ik zou hier altijd wel willen blijven.” En nu gaat het vaker dan ik zou willen door mijn hoofd. Maar hoe pak je zoiets aan? En wat is het uiteindelijke doel? Willen we er definitief gaan wonen en wanneer dan? Of is het meer een vaste vakantiebestemming met de mogelijkheid er meer tijd door te brengen als we niet meer hoeven te werken?

Soms zou ik willen dat ik overal niet zo vreselijk over door zou denken. Onze dochter is meer een denk en doe type. Nou scheelt het natuurlijk ook dat die nog geen hele grote verplichtingen heeft zoals in mijn geval een eigen bedrijf en nog een puber op de middelbare school. Dan ga je waarschijnlijk ook wat makkelijker van de ene locatie naar de andere. Maar ik heb soms de neiging om het allemaal te overdenken en beren op de weg te zetten die er misschien wel helemaal niet zijn.

De dit moeten we zeker doen lijst

Dus heb ik, liefhebber van lijstjes een lijstje gemaakt. Wat moeten we doen als we ooit echt naar Spanje willen. En die deel ik graag met jullie:

  • Spaanse les: We willen natuurlijk niet zo’n Ik vertrek stel zijn die al jaren droomt van emigreren maar de taal niet spreekt.
    • Locaties bekijken: Waar bevind onze toekomstdroom zich? Spanje is best groot en niet iedereen in dit huwelijk is zo’n fan van hitte als ik.
    • Geld: Er moet natuurlijk wel een buffer zijn. Een huis kopen, verbouwen en leven kost nou eenmaal geld.
    • Geduld: Rome is ook niet gebouwd in een dag, en we hebben ook de tijd. Voorlopig zit er nog eentje een behoorlijke tijd op school.

Een mooi lijstje om mee te beginnen lijkt mij zo. Maar tips zijn altijd welkom! Laat alsjeblieft ervaringen voor ons achter. Positief en negatief beide is welkom. En ervaringen met verminderen van Fibromyalgie klachten zijn natuurlijk altijd geweldig om te horen!