Gelukkig Nieuwjaar beste lezers! Namens het hele justliveblog team wens ik jullie een goed, gezond en liefdevol 2020 toe. Voor mijn eerste blog voor het nieuwe decennium besloot ik eens op onderzoek uit te gaan. Zouden er al voorspellingen gedaan zijn over de jaren die komen gaan. Maar wat ik toen vond…..je zou er spontaan de komende tien jaar van thuis blijven. Of toch niet?

Nostradamus & 2020

Bijna iedereen heeft wel eens van Nostradamus gehoord. Hij was een Franse ziener die in 1555 zijn eerste boek publiceerde. Veel van zijn voorspelling zijn beschreven in metaforen en op mysterieuze wijze waardoor ze soms moeilijk te lezen zijn. Toch zijn er al een hoop uitgekomen. Wat zou de goede man voor 2020 voor ons in petto hebben?

  • Hij beschrijft een grote aardbeving in de Nieuwe Wereld. Velen gaan er vanuit dat hiermee Amerika bedoelt wordt en hij beschrijft dat Californie door een catastrofe geraakt zal worden ergens in het jaar 2020.
  • Een nieuwe economische crisis. Banken gaan failliet, een nieuwe recessie en donkere tijden voor de algehele economie. Schijnbaar heeft hij de eerdere financiële crisis, 2008, ook goed voorspeld.
  • We weten allemaal dat klimaat veranderingen een big issue is in de wereld op dit moment. Nostradamus geloofde dat in het jaar 2020 de zeespiegel abrupt zou stijgen. Daarbij voorspelde hij grote stormen en orkanen. Sommigen daarvan zullen leiden tot catastrophe. Mede als gevolg daarvan ontstaat er een globaal conflict. Hij schrijft, zeer mysterieus: In the city of God, there will be a great thunder. Two brothers torn apart by Chaos while the fortress endures. The great leader will succumb The third big war will begin when the big city is burning.”  Deze oorlog zou beginnen in Frankrijk.

Een wel heel depressieve blog

Oeps! Aardbevingen, financiële crisis, catastrofes alom. Daar zat ik dan, dit beloofde een wel heel depressieve blog te worden. Daar wordt natuurlijk niemand blij van. Als je deze voorspellingen zo leest kan je beter de rest van het decennium in bed blijven met je hoofd onder de dekens. Maar ja, zo zijn wij niet als justliveblog team. De dames van het JBL-team hebben al heel wat rampspoed en catastrofes meegemaakt. Misschien niet zozeer met elkaar maar meer in ons privé leven. Sommige dingen hebben jullie kunnen lezen in onze blogs, andere dingen niet, die houden we voor onszelf. Het feit dat je blogt over je leven (als chronisch zieke vrouw) wil immers nog niet zeggen dat je álles deelt. Maar geloof me als ik zeg, lieve lezer, dat de dames van dit team niet bepaald voor één gat te vangen zijn.

Je maintiendrai

Herken je hem? Misschien wel, misschien rinkelt er een belletje maar kan je het niet plaatsen en misschien zegt het je niks. Je maintiendrai is de wapenspreuk van Nederland sinds 1815. Het betekent letterlijk ik zal handhaven. In het engels vertaald als I will maintain, ik zal volhouden. En volhouden, daar zijn we goed in. Gooi wat rampspoed onze kant op, we worstelen en komen boven. Net als de, ja daar zijn we weer, Nederlandse leeuw. Luctor et emergo (ik worstel en kom boven) is de wapenspreuk van Zeeland en stamt, hoe toevallig, uit de tijd van Nostradamus. Onder de dekens verstoppen uit angst voor de rampspoed die komen gaat past niet bij ons als team. Dus Nostradamus kan de pot op met zijn voorspellingen. Wij hebben de afgelopen jaren wat afgeworsteld maar zijn weer boven gekomen. Geen enkele ramspoed kan ons ervan weerhouden te genieten van het leven. Een beetje ellende hoort erbij, dat maakt dat je extra geniet van de mooie dingen, van de liefde die je ontvangt en mag geven. Of van de kleine doelen die je behaald.

Focus op het positieve

Het is zo makkelijk om je te focussen op het negatieve. Je op te laten slokken door negatieve ervaringen. Wij kiezen ervoor om ons te focussen op het positieve, op de dingen waar we van genieten en waar we blij van worden. We weten dat er rampspoed onze kant op gaat komen, onze lichamen zijn kwetsbaar, fragiel. Dus hoe groot is de kans dat het een decennium lang goed zal gaan. Precies! Nul. Maar dat geeft niet, we kunnen het aan. Het zal niet altijd makkelijk zijn. Er zullen heel wat tranen vloeien en meer dan eens zullen we de wanhoop tot in onze kleinste vezels voelen. Ik weet echter zeker dat we erdoor heen zullen komen. Niet alleen, maar met elkaar!

Wat zal het nieuwe decennium ons brengen?

Lieve lezer, ik heb geen flauw idee! En ik wil het ook niet weten. De belangrijkste dingen van het afgelopen decennium zag ik immers ook niet aankomen. Ik ontmoette een fantastische man, werd verliefd en kreeg drie kinderen met hem. Ik werd ziek, kwam thuis te zitten, verloor mijn baan en raakte steeds beperkter in mijn functioneren. Ik onmoette nieuwe vrienden en raakte een paar oude vrienden kwijt. Ik heb geleefd, tot in mijn kleinste vezel. En dat is wat ik komend decennium ook van plan te gaan doen. Leven, met alle ellende die daar bij hoort. Want ik weet, ik kom er wel weer uit, ik kom wel weer op mijn pootjes terecht. En jij, lieve lezer, jij ook. Daarom wil ik je dan ook, naast een gelukkig nieuw jaar een heel gelukkig decennium toewensen. Vol liefde, geluk en vertrouwen in jezelf!

Lieve groet,

Caroline