“Goodbye my lover, goodbye my friend. You have been the one….” Tja, vier jaar lang was het welbekende middel Oxycodon in mijn leven. Het heeft mijn leven beter gemaakt, maar ook zoveel slechter. En nu? Nu ben ik clean. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

April 2018, het moment dat ik besloot om te beginnen met afkicken. Wat was het een stap, en wat was ik bang voor alles wat komen ging. Ik had destijds de keuze om een intern traject in te gaan waar ik zal gaan werken aan mijzelf, en ondertussen zou gaan afkicken. Ergens bij Utrecht, 7 dagen per week en weken lang geen mogelijkheid om naar huis te gaan of überhaupt te mogen. Ik nam de grote stap om deze kliniek te bellen, maar al snel werd ik afgewimpeld als een vieze verslaafde die ze niet zouden willen helpen… En wat moet je doen als niemand jou wilt helpen? Dan probeer je het maar zelf! Mei 2018, ik verzamelde al mijn moed en leverde mijn oxycodon in bij mijn moeder. Het afkick-avontuur begon. Dit avontuur verliep, lees je hier.

Afkicken: poging 1

Van mei 2018 tot augustus 2018 heb ik de zwaarste periode van mijn leven gehad. Ik heb het afkicken enorm zwaar ervaren, zeker omdat er vrijwel geen hulp was vanuit de zorg. Het is heel simpel: de Nederlandse zorg helpt je aan het middel, maar helpt je er niet van af. In deze 4 maanden ben ik, zelfstandig, 100 mg afgekickt. In augustus was ik zo uitgeput dat ik verplicht even moest stoppen. Ooit zou ik proberen naar de 0 mg te gaan, maar wanneer ik hiervoor het lef of de energie weer had wist ik niet.

Maagwandontsteking en maagzweren door Oxycodon

Tot een maand geleden, toen ik juist verplicht werd per direct te stoppen met Oxycodon. Ik had een aardige tijd enorme maagklachten, maarja wat wil je met zoveel medicatie elke dag in je lichaam. Ik ging naar de huisarts en wij kwamen erachter dat ik door de Oxycodon een maagwand-ontsteking had en meerde maagzweren. Ik moest zo snel mogelijk aan 3 antibiotica kuren en per direct afkicken van het bekende middel. 6 november 2019 begon ik, en 24 november nam ik mijn allerlaatste pilletje Oxycodon in.

Gelukkig ging deze tweede poging om van dit vreselijke middel af te komen veel makkelijker dan de eerste poging. Waarom? Wietolie! Ik ben diegene die mij dit middel gaf eeuwig dankbaar, want anders was het mij nooit gelukt. En ik kan dan ook iedereen die gaat afkicken adviseren om wietolie met THC tijdelijk te gebruiken. Ik heb het zwaar gehad, maar het leek meer een extreme griep dan afkicken.

En nu: CLEAN

Nu, 5 weken clean, voel ik mij beter dan ooit. Ik ben gestopt met de wietolie en werk gemiddeld 24 uur per week. Zo trots en blij dat het middel Oxycodon niet meer in mijn leven is, en nooit meer in mijn leven zal komen. Het heeft zoveel pijn weggehaald, maar ook zoveel extra pijn gegeven. Lichamelijk en mentaal.

Lieve mensen, pas op!

Het feit dat ik vier jaar geleden verslaafd raakte aan dit middel, en hier pas na twee jaar achter kwam, zegt genoeg. Er is niet bekend bij de meeste artsen hoe slecht en verslavend dit middel is. De bijsluiter is bijna hetzelfde als die van een ibuprofen, terwijl het zoveel ergere effecten en bijwerkingen heeft. Ik ben bijna al mijn haar verloren, heb maandelijks migraine, mijn maag is permanent beschadigd, ik heb voor altijd rusteloze benen en zo kan ik nog heel lang doorgaan. Dit middel is binnen enkele dagen al verslavend, en van dit middel afkomen is ongelofelijk moeilijk.

Oxycodon is een combinatie van de stoffen van morfine, heroine en cocaine. En precies die samenvatting van stoffen wordt bijna na elke operatie al in het ziekenhuis voorgeschreven om jou zo snel mogelijk uit het ziekenhuis te hebben…. Bizar toch? Wees alsjeblieft gewaarschuwd, en slik dit middel niet als het niet nodig is!

Ik kijk terug op vier jaar met gelukkig minder pijn, maar ook zoveel meer ellende door ’the pill from hell’. Goodbye my friend, tot nooit weer ziens!