Wat is dat voor geluid? Ik schrik wakker van de wekker en ik lag nog zo lekker! Helaas, vandaag is het tijd om dit mooie paradijsje weer achter te laten en in te ruilen voor de bewoonde wereld. Het hele drukke en overvolle Bangkok. Op naar een nieuw avontuur!
We ontbijten nog bij het restaurant van het hotel met prachtig uitzicht op de helder blauwe zee waar de zon op straalt. Hier word je gewoon al helemaal happy van om naar te kijken.

Na het ontbijt checken we uit en worden we teruggebracht met de ferry naar Ban Phe. Vanaf hier moeten we met de taxi 2 uur rijden naar Bangkok. We hadden afgesproken met de taxichauffeur die ons de heenweg hier had afgezet dat hij om 12:30 bij de haven van Ban Phe zou staan om ons op te pikken. Nou, natuurlijk nergens een taxichauffeur te bekennen! Het was alweer bloedheet buiten en we besloten rustig even af te wachten in de shop van het hotel. Maar na een half uur was er nog geen taxi. Danny ging eens even bellen, de man deed lekker vaag door de telefoon en zei dat hij onderweg was en er over 10 minuten zou zijn. Gelukkig ben ik totaal niet ongeduldig uhm haha! Na een half uur was er nog steeds geen taxi. We besloten om een local te vragen of hij even kon bellen want de taxichauffeur snapte niet heel veel van engels. Over 5 minuten zou hij er zijn, en na 15 minuten kwam hij eindelijk aanrijden hoor, met een verhaal dat hij een botsing met een andere taxi had gehad? Ondertussen was het al vrij laat in de middag en je kan het wel raden, onwijs druk op de weg naar Bangkok. We zaten midden in de spits dus onze strakke planning die van te voren zo mooi leek viel vandaag helemaal in het water. Maar goed, relax, we zijn op vakantie, ik was allang blij dat we eindelijk in die taxi zaten.

[su_slider source=”media: 2166,2167,2168,2164,2163,2162,2161,2160,2159″ link=”image” width=”900″ height=”700″ title=”no” pages=”no”]

Na een lange rit met voornamelijk veel file, maar ook veel indrukken langs de wegen, komen we aan bij ons hotel midden in Bangkok. De taxi stopt in een onwijs drukke straat waar allemaal marktkraampjes bijna op elkaar staan en zoveel mensen lopen. Allemaal getoeter want we houden de auto’s op. Wauw, wat een gaaf, mooi, groot en vooral heel hoog hotel! Mijn tante had dit hotel (Prince Palace Bangkok) aangeraden en ik weet nu waarom. De lobby ziet er super mooi en netjes uit, alles is heel groots opgezet. Na het inchecken zijn we eerst de kamer gaan bekijken. Wat een geweldig uitzicht over de stad! We hadden een kamer in de derde toren van het hotel op de 22e verdieping, je kunt je vast wel voorstellen wat een mooi uitzicht dit is. Amazing Bangkok. Omdat het al laat was toen we eindelijk bij het hotel aankwamen zijn we even wat gaan eten in de sushi bar van het hotel. Ook heel lekker eten en een echte Japans ingericht restaurant. Wat me opvalt zijn de mensen die hier werken, ze dragen allemaal een mooi uniform met speciale hoedjes en als je aan komt lopen houden ze elke keer de deuren voor je open. Super lief!:) haha.

Na het eten besloten we naar buiten te gaan om de buurt een beetje te verkennen en te kijken of er leuke restaurantjes en barretjes in de buurt van het hotel zijn. Om vanuit het restaurant naar de liften te gaan loop je altijd langs de poolbar/restaurant met zwembad en terras die op de 11e verdieping is. Vanaf hier heb je een nog mooier uitzicht over de hele stad. Ik kijk mijn ogen echt uit van al die mooie lichtjes en gebouwen. Heel cool!

A new adventure begins…….

logo amanda travel lichter