De afgelopen tijd ben ik steeds meer bewuster gaan investeren in sieraden. Ik hou van all things minimalistisch, maar kocht meestal toch wel sneller de goedkopere varianten sieraden dan die van echte edelmetalen. Nu ik de 30 aangetikt heb, vond ik dat het hoog tijd werd voor het echte werk. Want: het is sowieso duurzamer, en mijn smaak op het gebied van ringen, kettingen, horloges en alle overige soorten bling verandert inmiddels al lang niet meer. Lees je mee? 

Zilver, goud of toch rosé?

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren wanneer het om de kleur van zijn of haar sieraden gaat. Zo vindt de een goud heel mooi, en is de ander misschien weer juist helemaal fan van all things zilver. Bij het kiezen van de kleur die het beste bij jou past moet je toch wel vooral naar de voornaamste ondertoon van je huidskleur kijken. Deze kan koel, warm of neutraal zijn en is bij elke persoon weer verschillend. Zo past zilver juist weer beter bij mensen met een koelere ondertoon en staat goud weer heel mooi bij een warme of neutrale ondertoon. Rosé goud is dan weer een leuke tussenkleur, die bij vrijwel iedere ondertoon mooi kan staan. Best wel een hele wetenschap, als je het mij vraagt! Het doet mij dan ook erg denken aan het kiezen van de juiste kleur foundation. Zelf ben ik helemaal gek op goud en heb ik ook een flink aantal rosé gouden sieraden in mijn collectie zitten. Zo heb ik zowel een horloge in goud als rosé goud en kan ik deze zo nu en dan even van elkaar afwisselen. Zeker zo handig wanneer mijn huid ietsje fletser in de winter overkomt dan in de zomer. 

Helemaal goud of plated?

Wanneer je op het web naar nieuwe sieraden speurt, kom je al snel verschillende soorten sieraden tegen. Zo heb je (naast zilveren sieraden) vaak de keuze om te kiezen voor ‘echt’ gouden of zogenaamde gold plated sieraden. Deze zijn meestal een stukje goedkoper dan hun duurdere variant en bevatten slechts een dun laagje goud wat over een ander metaal (vaak zilver, maar ook wel eens staal of messing) heen aangebracht is. Aan het uiterlijk van deze sieraden zie je dus eigenlijk helemaal niets. Maar: dit laagje is zo dun dat het dus ook vaak sneller kan verkleuren, waardoor jouw sieraden niet meer egaal goud zijn of zelfs in hun originele (totaal andere) kleur kunnen veranderen. Heel jammer en uiteindelijk best wel duurkoop dus. Zeker wanneer je van plan bent jouw nieuwe beauties iedere dag intensief te dragen! Investeren in een mooi tijdloos en vooral duurzaam gouden sieraad is dan ook zeker te overwegen. Mijn huidige collectie bestaat inmiddels dan ook uit een paar 14 karaat gouden ringen die ik als minimalistische ‘basis’ met een mooie plated ring (die ik dus echt alleen buitenshuis of tijdens speciale gelegenheden draag) combineer. Niemand die het verschil ziet, en zo kun je veel makkelijker het tijdloze met de huidige trends of een echt statement piece mixen en matchen.

Edelsteen als sieraad 

Edelstenen en sieraden? Wat mij betreft een geweldige combi! Elke edelsteen staat bekend om zijn eigen energie en gekoppeld aan één van de twaalf sterrenbeelden. En of je er nu wel of niet in gelooft, als sieraad staan ze niet alleen heel mooi maar draag je ze ook altijd bij je. Heel mooi meegenomen als ze toevallig wel de juiste energie uitstralen, toch? Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld edelstenen als rozenkwarts (zelfliefde) en maansteen (vrouwelijk- en vruchtbaarheid) of citrien (ontspanning en positiviteit). Zo’n mooie steen brengt je dus niet alleen heel veel goeds, maar negen van de tien keer staan ze ook nog eens heel mooi bij jouw outfit. Tijdens mijn diverse online shopping sprees kwam ik de afgelopen maanden dan ook verschillenden van deze beauties tegen. Uiteindelijk ben ik gezwicht voor een rozenkwarts ring en ketting, maar ook een ring met een steen van prachtig bordeaux rood granaat (kracht en zelfvertrouwen). I love it!

Inmiddels ben ik dus al een lange tijd op zoek naar mijn ‘perfecte’ sieraad. In de tussentijd ben ik dan ook een al een hoop leuke webshops en particuliere winkeltjes tegengekomen. En eerlijk is eerlijk, daar word je best hebberig van. Ben je zelf ook nog op zoek? Treat yourself dan nu bij één van deze leukerds, want deze zijn absoluut mijn favoriet van dit moment: Wiezewasjes, Wildthings Collectables of Fashionology. 🙂