Na jaren hopen, dromen en wensen is het eindelijk zo ver. Dit overjarige kuikentje gaat het ouderlijk nest verlaten. Natuurlijk komt hier een hoop geregel, geld uitgeven en verhuisstress bij kijken. In deze reeks neem ik je mee naar mijn eigen plekje. Van verhuistips en frustraties tot de inrichting van mijn huis, mijn questionable interieur smaak en mijn favoriete webshops.  Vandaag in deel 1 alles over verhuizen tijdens corona. 

Al zolang ik weer thuis woon droom ik over het inrichten van mijn eigen huis. Mijn moodboard staat al jaren klaar, ik weet precies wat ik waar kan kopen en had mijn route langs de verschillende winkels al uitgestippeld. Het enige wat nog ontbrak was een huis om in te richten. Na honderden reacties, frustraties, teleurstellingen en twee bezichtigingen kreeg ik op woensdag 2 december het verlossende mailtje.. Mijn documenten waren goedgekeurd en mocht geheel tegen mijn verwachting in het huurhuis van mijn neef overnemen. Ik had het huis op dat moment nog niet gezien, maar heb me zelden zo euforisch gevoeld. Het huis was gelukkig helemaal naar mijn smaak en het interieur shoppen kon beginnen. Helaas werd op 14 december de tweede lockdown aangekondigd en zie ik de winkels voorlopig nog niet open gaan. Verhuizen tijdens corona wordt zo ineens een stuk lastiger.. Gelukkig kon ik een hoop van mijn neef overnemen, maar mijn inrichting was natuurlijk nog lang niet compleet.

Verhuizen tijdens corona: shoppen

Aan het begin van de lockdown hoopte ik nog dat ze er snel op terug zouden komen. Heel egoïstisch maar ik kon niet wachten om een bed uit te zoeken en uitvoerig eetkamerstoelen te testen. Toen de cijfers bleven stijgen in plaats van afnemen slikte ik mijn teleurstelling weg en kon het shoppen beginnen. Online weliswaar, maar dat maakt het niet minder leuk. Mijn eerste grote aankoop was een kast. Deze kast had ik al een poos op het oog en het enige verschil is dat ik hem nu online kocht. Mijn aankoop daarna was iets gewaagder, namelijk eetkamerstoelen. Ik riep steeds dat ik mijn stoelen echt wilde testen, maar toen ik ze eenmaal gezien had was ik zo verliefd dat ik ze gewoon moest kopen. Een schot in de roos. Ze zagen er niet alleen supermooi uit, maar zaten ook nog eens ontzettend lekker. Voor mij het teken om nog veel meer aan te schaffen. Inmiddels heb ik ook een salontafel, tv-meubel, tv, kastjes en zelfs een bed gekocht. Het enige wat nu nog ontbreekt is een koelkast en een wasmachine. Toch een hele prestatie!

Tips

Hoeveel zin ik ook in de verhuizing heb, ik zag er ook een beetje tegenop. Logistiek gezien is dit natuurlijk best wel een uitdaging. Ik heb heel wat spullen te verhuizen en ik ben nou niet bepaald een krachtpatser. Mijn eerste reactie was dan ook om een hoop vrienden en vriendinnen uit te nodigen, maar ook dat wordt met de huidige corona regels onmogelijk gemaakt. Tijd voor een andere aanpak dus! Gelukkig behoor ik nu nog met mijn ouders en broertje tot één huishouden en mogen er nog twee mensen bij. Ik heb er voor gekozen om niet alleen een verhuisbus te regelen maar ook twee verhuizers. Helemaal binnen de corona regels en het scheelt me nog veel tijd en pijn ook. Ga jij ook binnenkort verhuizen? Dan kan ik je de volgende tips geven:

  • Begin ruim van voren met inpakken. Ik had een maand voor mijn verhuizing al bijna alles ingepakt;
  • Schrijf op elke doos wat er in zit. Zo voorkom je dat uren bezig bent met uitpakken en weten de verhuizers waar alles heen moet;
  • Voorkom direct contact door je kleding, lakens, handdoeken en beddengoed in een afgesloten tas te doen;
  • We zijn er al helemaal aan gewend, maar zorg dat je 1.5 meter afstand van elkaar houdt;
  • Draag handschoenen.