Mijn papa is vandaag jarig! Hiep Hiep Hoera, tweeënzeventig jaar alweer. Toch wel een leeftijd waarop je bij de oudere mensen gaat horen op deze wereld. En ook hier weer een coronaproof verjaardag. Nu zijn we deze week allemaal getest op corona en hebben we in de afgelopen dagen de negatieve uitslag gekregen. Dus zijn we gisteren met iets meer dan 1 gast per keer op visite. Sorry meneer Rutte.

Ik ben een behoorlijk papa’s kindje altijd al geweest. Mijn vader die altijd sterk en gezond was op een hernia na in mijn puberteit. Misschien een keer verkouden elk jaar maar verder altijd gezond. Die vader gaat sinds een jaar ongeveer tobben. Geen hele heftige dingen maar toch, leuk is anders. Nu is hij ondertussen al ouder dan zijn ouders helaas zijn geworden. Maar voor ons, mijn moeder, ikzelf, mijn man en zeker mijn kinderen nog niet oud genoeg. En toen ging het een paar weken ineens helemaal de andere kant op.

Kleine ingreep

Mijn vader ging voor een kleine ingreep naar het ziekenhuis en liep daar een bacterie op in zijn bloed. Een bacterie waar hij heel ziek van werd. Mijn vader is altijd actief, de tv staat altijd aan of een muziekje en als er wielrennen op de tv is zal hij dat altijd kijken. En nu niks. Geen muziek, geen tv, geen praatjes. Dus serieus ziek, met als resultaat een verblijf in het ziekenhuis. Het is even echt spannend geweest maar ondertussen is hij weer thuis gelukkig.

Hiep Hiep Hoera

Op zondag vierde wij alvast zijn verjaardag met wat te eten van de Beren. De man die normaal alle restjes van iedereen ook nog opeet had nu genoeg aan twee stokjes saté. In een andere maand zou ik me daar zorgen over hebben gemaakt maar nu waren we allemaal opgelucht dat hij in ieder geval wat naar binnen werkte. Hoe kleine onnozele dingen ineens van waarde kunnen zijn. Mijn moeder is zelfs weer blij als hij z’n muziekdvd’s van Andre Rieu weer aanzet.

En dan vandaag zijn verjaardag. Een van de vele verjaardagen die opgaan in het coronageweld maar wat zijn wij dankbaar dat we het met hem kunnen vieren. Gefeliciteerd Pap.