Voordat Miss Rona in ons leven kwam, had ik ooit de grootste plannen om minimaal een keer in mijn leven (en het liefst in de nabije toekomst) naar New York te gaan. Ik zwijmel al sinds mijn obsessie met Gossip Girl weg bij deze stad en het is inmiddels dan ook echt wel een enorm bucketlistdingetje. Jammer, maar helaas, want heel veel verder dan mijn eigen stadje reizen zit er voorlopig toch echt niet in. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als YouTube en kan ik mij zo toch nog (al dan niet door andermans ogen en camera) zo af en toe eens in the city that never sleeps wanen. Bij deze al mijn favo New York gerelateerde vloggers en video’s op een rij! 

Wat New Yorkers dragen

Een van mijn allerfavo YouTubers en influencers op dit moment is KarenBritChick. Deze vlogger begon een paar jaar geleden op haar YouTube kanaal een steeds half uur lang durende serie waarbij ze per seizoen willekeurig haar mede New Yorkers (en soms ook toeristen) aanspreekt op de kleding die zij dragen. Niet alleen heel tof om te volgen als je absoluut modegek bent, maar ook nog eens super interessant om te zien hoe mensen zich naar hun eigen unieke persoonlijkheid kleden. Zo passeren de meest flamboyante personages soms de revue, en pikt Karen zo nu en dan ook nog eens mooie beelden en streetart van de vele buurten die zij bezoekt mee. Hoezo New Yorkers dragen alleen maar zwart? Echt niet. 

Droomappartement(je) in NYC

Aan het wonen in een appartement van 50 vierkante meter ben ik na zes jaar inmiddels wel zo goed als gewend. Toch vind ik niets zo fascinerend als de interieurs en woningen van anderen te bekijken. New York staat berucht om haar inie-mini woningen met torenhoge huurprijzen. Ik struinde per toeval een keer op een zogenaamde apartment tour van een particuliere makelaar en toen ging er spontaan een wereld voor mij open. Want wauw, hoe interessant om te zien hoe ze het elke keer toch weer voor elkaar krijgen om ieder appartement zo uniek mogelijk te maken en hoe New Yorkers dus ook echt leven. Soms mist de helft van de keuken of badkamer, of moet je deze zelfs met de rest van je buren delen. En een wasmachine in huis? Dat is een luxe. Elke apartment tour smul ik er weer van! Vooral de video’s van Nyasia C volg ik graag, maar ook Cash Jordan heeft een geweldige manier van rondleiden. 

Een virtuele stadswandeling 

Naast haar inwoners en de manier van leven is New York zelf natuurlijk ook al een pareltje an sich. Wat zou ik deze stad dan ook graag een keer zelf helemaal willen ontdekken. Van Manhattan tot aan Brooklyn en verder. Toen ik twee jaar geleden samen met Kelly en een andere vriendin voor het laatst op citytrip in Berlijn was (huilen ja!), hebben wij een alternatieve stadswandeling gedaan en sindsdien ben ik helemaal verliefd op deze manier van een vreemde stad ontdekken. Vooral dan ook precies al die bijzondere plekjes waar toeristen normaliter absoluut nooit uit zichzelf terecht zouden komen. Een klein gelukje bij een ongelukje: ook stadsgidsen zijn mede dankzij corona soms het internet maar gaan opzoeken. Zo volg ik al een tijdje de uitgebreide video’s van tomdnyc, die je al wandelend meeneemt door vrijwel elke buurt en uithoek van New York en tegelijk ook nog eens een flinke portie aan historische feiten met je deelt. Misschien dan niet zo leuk als in het echt meelopen, maar een prima manier om toch eventjes al die eeuwige wanderlust wat bij te tanken. 

Welke stad of bestemming staat er nog op jouw bucketlist? En hou jij ook zo van citytrips? Laat het ons weten in de comments!