Ankie en Stéphanie zijn de confrontatie aangegaan. Samen deden ze de smartphone relatietest en vertellen zij hoe belangrijk hun telefoon voor hun is.

De smartphone

Toen KPN haar slogan op de markt bracht “Wie tot tien kan tellen kan heel de wereld bellen” begon het tijdperk dat we makkelijk met elkaar in contact konden komen. Invoer van de smartphone heeft ons leven verrijkt.

De smartphone, niet meer weg te denken uit ons leven. Het is bijna raar als je iemand in een wachtkamer of tram niet op zijn gsm ziet kijken. Het roept ook wat weerstand op, want in hoeverre kijken we nog om ons heen? We kijken dan wel niet meer om ons heen maar we zijn wel meer betrokken bij mensen die ons wat verder weg staan. De neef die met zijn wereldreis bezig is volgen we nu op voet via Social Media. We verleggen ook onze grenzen door een keer Surinaams eten online te bestellen terwijl we anders straal voorbij het restaurant zouden lopen in de straat. We swipen door potentiele nieuwe liefdespartners heen en via Google Maps kijken we of dat ene hotel echt wel zo mooi aan het strand ligt.

Altijd dichtbij

De smartphone, een verrijking, mijn beste vriend als ik weer eens aan bed gekluisterd zit. Mijn maatje bij lange ziekenhuisopnames als ik mijn digitale series heb uitgekeken en behoefte heb aan een contact. Social media laat mij dan bij de gemiste feestjes zijn, de geboorte van mijn buurmeisje en de gekke sprongen van het huisdier van mijn beste vriendin waar ik nu lichamelijk even niet kan zijn. De smartphone, voor mij haalt deze mijn sociaal leven dichterbij, dichterbij onder mijn dekentje. Maakt van een kleine wereld een groots spectakel. Bang zijn om iets te missen hoef ik niet meer…Altijd dichtbij…. – Ankie

De smartphone relatietest!

Wij gingen de confrontatie aan en deden de smartphone relatietest. Een serie met 5 meerkeuze vragen waarbij jij kan zien wat voor relatie jij hebt met jouw telefoon! De vragen variëren van: ‘Wat doe jij op vakantie?’ tot ‘Waar zoek zoek je een cadeau voor de housewarming van een collega?’. Nadat je de test ingevuld hebt kijk je naar de uitslag. Heb jij het meeste gekozen voor bijvoorbeeld, A, tijdens de vragen, dan kijk je onder het kopje A en lees je de uitslag! Naast de uitslag staat er ook bij wat voor abonnement bij jou telefoongebruik zou kunnen passen.

Hoe belangrijk is mijn iPhone?

Mijn iPhone is altijd dicht in de buurt, en zonder mijn telefoon ga ik ook niet de deur uit. Ik ben dan ook echt een type A in de relatietest. Als ik een Whatsapp bericht krijg kijk ik vrij snel, daarnaast zit ik veel op social media. Vooral Instagram; Facebook meer zakelijk. Aangezien ik veel bezig ben met Justliveblog zal ik mijn telefoon goed in de gaten moeten houden aangezien het meeste allemaal via onze smartphone gaat. Daarnaast kijk ik ook veel films en series op mijn telefoon, zeker tijdens mijn ziekenhuisopnames want dan heb ik liever niet mijn macbook daar liggen, bang dat het gestolen wordt.  Ik kan daarom echt niet zonder mijn iPhone! Toevallig ben ik zelf ook klant van KPN, wij hebben namelijk KPN Compleet thuis en mijn man en ik hebben ook allebei onze smartphone bij KPN. Dit is voor ons  voordelig omdat wij dan ook weer allebei maandelijks korting op ons telefoon abonnement krijgen.  -Stéphanie 

Wil je meer over telefoons lezen? Bekijk dan deze blog van Manuela, over haar verslaving aan haar telefoon.