De man en ik gingen naar een wijnproeverij. Ik ben bijna jarig, geef een relatief groot feest en had het in mijn hoofd gehaald dat daar dan ook een lekker wijntje gedronken moet worden.

Ik dus, de persoon die op jaarbasis misschien 4 glazen alcohol tot zich neemt en er dus ook niet zo goed tegen kan. Als ik op vakantie in plaats van één cocktail besluit om er nog één te nemen gelijk achterstevoren terug loop naar de tent en gaat giechelen als een 14 jarig schoolmeisje om daarna vreselijk misselijk te worden. De man heeft loopvrienden die een eigen sjiekdefriem wijnzaak hebben inclusief fancy wijnproeverij. Omdat het ook voor de feestdagen is. waren er ook vertegenwoordigers van diverse wijnhuizen aanwezig.

Vriendinnenuitje

Serieus dames: dit doe ik volgend jaar met vriendinnen. Wij komen gezellig binnen, allemaal bekende gezichten van het hardlopen, sociale praatjes super gezellige start al en toen op naar de wijn. Nou ja wijn, naar de wijnmannen. De ene na de andere leuke Spaanse man vertelt je in geuren en kleuren welke druif in welk vat heeft gezeten. Ik meen me iets te kunnen herinneren van diverse houtsoorten.

Ik vind het trouwens wel slim van zo’n wijnhuis dat je naast je heerlijke wijn ook een heerlijke vertegenwoordiger meestuurt naar zo’n evenement. Er waren een hoop vrouwen aanwezig op deze proeverij en ik zeg niet dat ze allemaal zo onder de indruk waren van deze mannen maar ik zal vast de enige niet zijn. Er was een Guillermo, een Jesus en als klap op de vuurpijl een David. De man zei dat het allemaal ‘Enriques’ zijn maar niet iedere mooie vrouw heet Julia Roberts, schat.

Proeven

Na een aantal verschillende wijnen te hebben geproefd en mijn wangen al begonnen te gloeien koos ik voor een wijn van het wijnhuis Victoria Ordonez. Ik, als beginnende wijndrinker, vond het een lekker fris wit wijntje en een rosé met bubbels, want op mijn veertigste verjaardag horen nou eenmaal bubbels vind ik zelf.

Buiten alle leuke mannen was dit bovenal een heel leuk evenement waar je dus ook als zeer beginnende wijndrinker goed kan kijken wat je lekker vind en wat je echt niet lekker vind. Ik vertelde de mannen dat ik dus nooit wijn drink en ze boden me gelijk niet de zwaarste wijnen aan maar een wijn om goed mee te beginnen. Ze waren dus niet alleen heel knap, maar ook heel kundig. Dus wil je een keer wijn gaan proeven, kijk dan eens op de website van grandcruwijnen.nl of ze weer een leuke proeverij hebben en geniet.