Het is weer bijna zomer en betekent dat het weer tijd is voor IKVW! Lekker op kamp met de kinderen uit Rotterdam die zelf niet op vakantie gaan. En wie dat organiseert? Nou ja, ik dus. Voor wie het kamp is en wat we daar doen kan je lezen in deze blog!

Om jullie geheugen op te frissen

Stichting IKVW staat voor Interculturele KinderVakantieWeken. De stichting zorgt voor een vakantieweek voor kinderen uit de regio Rotterdam die zelf niet op vakantie kunnen. Dat kan komen door verschillende redenen zoals financiële problemen of omdat de kinderen een pleeggezin zitten, soms zijn er geen problemen en soms zijn deze nog erger. Wij zijn er om de kinderen een week zonder zorgen te geven, een week vol plezier, een echte vakantie.

De voorbereidingen zijn in volle gang

De leiding van kamp heeft er al vele dagen op zitten. Wij hebben twee weekenden gewerkt aan het kamp. We hebben de spellen uitgewerkt, de materialen uitgezocht en klaargezet en we hebben elkaar beter leren kennen, want ook de sociale kant tussen de leiding is belangrijk. De leiding voor dit jaar is zo goed als compleet, er staat nog één voorbereidingsdag op de planning en als de boekjes geprint zijn en de t-shirts bedrukt kan het feest beginnen.

Ieder jaar krijg ik weer een beetje meer verantwoordelijkheid, de boekjes voor de leiding maak ik zelf, een deel van de spellen maak ik zelf, de materialen heb ik uitgezocht en ingepakt (met hulp uiteraard) en ik stuur een deel van de leiding aan. Ik ben vrijwilliger op een school in de buurt en daar ben ik pas de klassen rond gegaan om te vertellen over IKVW. De kinderen waren dolenthousiast en ik hoop enkele van hen deze zomer te zien.

Tijdens het kamp

Op het kamp ben ik activiteiten leiding. Ik zorg ervoor dat alle activiteiten klaar staan, ik leg de spellen uit aan de kinderen en ik zorg dat de overige leiding weet welke taak zij hebben gedurende een spel.

Er staan niet alleen spellen in het bos op het programma, we gaan ook een dagje zwemmen en worden leuke workshops gegeven. Het is een vol programma, maar ons doel is om de kinderen een onbezorgde week te geven.

Laten we op kamp gaan

We hebben er weer zin in. Een weekje met weinig slaap en jezelf op de laatste plaats zetten, dat klinkt als een droom toch? Voor de leiding die mee gaat wel, want de kinderen gaan voor alles.
Op maandag 16 juli gaat IKVW 2018 van start.

Helpen?

Wil jij helpen? Neem dan eens een kijkje op www.IKVW.nl

Ken jij nog kinderen uit groep 5 t/m 8 en de brugklas die zelf niet op vakantie gaan uit de regio Rotterdam?
Denk dan eens aan IKVW!