Mijn ochtenden beginnen vroeg, héél vroeg. Op werkdagen gaat mijn wekker om 5:45 en ook op overige dagen ben ik rond 07:00 klaarwakker. Vooral op werkdagen is mijn ochtendroutine heel belangrijk voor me. Het geeft me structuur en zorgt dat ik goed aan de dag kan beginnen. In deze blog lees je wat ik ’s ochtends allemaal uitspook, zowel op werkdagen als op normale dagen.

Ik heb een hekel aan te laat komen, daarom zorg ik ervoor dat ik wat eerder wakker word en genoeg wekkers zet. Mijn eerste wekker gaat om 5:45 en mijn laatste om 7:15, om te voorkomen dat ik mij verslaap gaat mijn wekker daartussen om de 5 minuten. Gelukkig sta ik vaak na mijn eerste wekker al naast mijn bed en hoeft het nooit zo ver te komen, haha.

Ochtendroutine werk: douchen, rusten en renoveren

Mijn dag begint onder de douche. Gelijk als ik wakker word, pak ik m’n handdoek en strompel ik naar de douche. Douche aan, even naar het toilet en afhankelijk van hoe ik mij voel ga ik op de grond zitten of blijf ik staan. Als ik mijn haar was, was ik het eerst met shampoo, daarna doe ik er conditioner in en ik sluit af met een haarmasker. Dit doe ik vaak op vrije dagen omdat het mij ontzettend veel energie kost. Op een werkdag hou ik het bij douchegel en het poetsen van mijn tanden.

Na het afdrogen doe ik een joggingbroek en shirtje aan, zet ik koffie en maak ik mijn ontbijt klaar. Dit bestaat meestal uit crackers met smeerkaas of kwark met noten en zaden. Het ontbijt van mijn katten bestaat uit wat brokjes. Daarna ga ik op de bank liggen om uit te rusten. Om 07:15 doe ik mijn haar en make-up, wat ongeveer een kwartiertje in beslag neemt. Ik smeer mijn gezicht eerst in met een dagcrème en laat dit goed intrekken. Vervolgens stip ik al mijn onzuiverheden (en dat zijn er ’s ochtends flink wat meer) aan met concealer. Dit dep ik op mijn huid en dan is het tijd voor mijn wenkbrauwen en mascara. Als dit gedaan is breng ik foundation aan en vind ik het vaak wel genoeg. Om half 8 kijk ik wat ik aan wil en om 8u pak ik de bus naar mijn werk!

Ochtendroutine op vrije dagen

Op vrije dagen neem ik het niet zo nauw met mijn ochtendroutine. In bed ga ik mijn to do lijstje alvast af en als er niet zo veel opstaat blijf ik net zo lang in bed liggen tot ik rugpijn krijg. Als mijn vriend moet werken en ik niet, dan zorg ik dat ik hem een beetje op gang help. Ik maak koffie en indien nodig strijk ik zijn kleren. Daarna begint mijn dag pas en gebruik ik mijn dag om te rusten of om mijn to do lijstjes af te gaan.

Waar bestaat jouw ochtendroutine uit?