Ryanne van de televisie is weer terug! Deze keer duikt zij de nacht in. Wie zijn er nog wakker en waarom? Dit alles in het programma Nachtdieren. Ryanne van Dorst gaat op onderzoek uit zodat ik mij bij deze vraagstelling niet meer wakker hoef te liggen…

Wat gaat er schuil in de nacht?

Als de zon zakt en de straten leeg lopen start het spannendste deel van de dag: De Nacht. De nacht heeft iets onbekends, spannends maar ook iets eenzaams. Ik ben zelf ook een nachtdier, schrijf meestal mijn blogs dan omdat ik hou van de stilte van de nacht. Ik vroeg mij midden in de nacht ook wel eens af als ik achter mijn computer zat met uitzicht op de straat: “Waarom lopen mensen deze nacht op straat en welk verhaal gaat er schuil achter die verlichte woonkamers?”

Ryanne van Dorst

Ryanne, niet alleen tv-bekendheid maar ook zangeres alias Elle Bandita. Ex van Christina Curry. Eigenlijk vooral bekend van haar eigenzinnige persoonlijkheid. Iemand die geen blad voor haar mond neemt in programma’s als “Ranking the Stars”, “Het Perfecte Plaatje”, “Holland” en het veel besproken “Geslacht”. Een echte Rockbitch met het hart op de goede plaats.

Nachtdieren

In het programma “Nachtdieren” is zij gewoon weer, net als anders, totaal zichzelf en zij doet dit perfect. Geheel in stijl met haar Mustang, rijdt en gaat zij ’s nachts de wakker gebleven mensen opzoeken. Met haar onvervalst Rotterdams accent beet zij de spits af in de eerste aflevering in haar eigen stad Rotterdam. Hilarisch in de tweede aflevering hoe zij in hartje Jordaan Amsterdam om 3 uur in de nacht het clublied van Feyenoord spontaan begon te zingen. Tussen het dollen en lachen maakt zij wel ruimte om de ontmoette mensen hun verhaal te laten doen.

Genieten

Ryanne maakt deze ontmoetingen met bijzondere mensen haar eigen. Mooi en soms aangrijpend zonder dat het te zwaar wordt. Dit komt mede doordat zij er ongecompliceerd instaat en de taal van de straat kent. Een man die over straat zwerft op zoek naar oud ijzer om zijn levensbestaan wat meer te bieden. Een kunstenaar die het liefst in de nachtelijke uren werkt aan zijn muziekinstrumenten maar ook mensen die genieten van de stilte en de rust die de nacht geeft. Gewoon genieten wanneer de dagelijkse sleur stil ligt en mensen aan het slapen zijn. Genieten van de nacht en ik geniet van Ryanne op BNNVARA!

Elke dinsdag NPO3 om 21.40 uur, KIJKEN!