Deze week deel ik geen recept maar laat ik aan de hand van foto’s zien hoe ik afgelopen week een prinsessentaart bakte voor een 3-jarig meisje!

prinsessentaart

Nadat ik de opdracht heb gehoord, ga ik opschrijven wat ik daar allemaal voor nodig denk te hebben. Ingrediënten voor de biscuit en spullen om de taart te decoreren.

prinsessentaart

Daarna ga ik op internet inspiratie opdoen. De opdrachtgeefster wil graag iets met een kroontje, dus ga ik kijken welke mogelijkheden daarvoor zijn en dan geef ik mijn eigen draai eraan.

prinsessentaart

Ingrediënten en decoratiemateriaal bestel ik al jaren bij ‘de leukste taartenshop’. Zij hebben alles wat een taartenbakster nodig heeft.

prinsessentaart

De keuken is opgeruimd en de spullen die ik nodig heb, liggen klaar voor de start.

prinsessentaart

De chocoladebiscuit maak ik soms zelf, maar deze is gemaakt met de biscuitmix van Funcakes. Hier moet je eieren en water aan toevoegen en dan heel lang mixen zodat het goed luchtig wordt.

prinsessentaart

Zo ziet de biscuit eruit nadat hij 45 minuten in de oven heeft gestaan.

prinsessentaart

Nu leg ik hem op een rooster zodat hij goed kan afkoelen. Ik snijd de biscuit in drie delen en vul hem met vanillecreme en aardbeienjam. Samen met de chocoladesmaak is dit een heerlijke combi. De vanillecreme maak ik met mix voor ‘Enchanted Cream’ van Funcakes. Hieraan moet je melk toevoegen en alles een paar minuten stijf kloppen. Daarna smeer ik de biscuit rondom ook in met vanillecreme zodat de fondant er straks goed op blijft plakken.

prinsessentaart

Dit zijn spullen die ik gebruik om de taart te decoreren. Fondant om de taart te bekleden en suikerbloemen, parels en glanspoeder om er echt een prinsessentaart van te maken.

prinsessentaart

De taart is bekleed en het kroontje staat erop! Ik vind hem nog een beetje kaal dus daar ga ik nog wat aan doen.

prinsessentaart

De drie is gemaakt van roze diamantjes. Die zijn weer gemaakt van ‘drilpudding’ gel.

Hieronder zie je het resultaat! Ik ben er heel blij mee en de opdrachtgeefster ook! Ik kreeg een foto waarop mijn taart bij hen op tafel stond tussen de andere verjaardagsversieringen. Goed geslaagd!