Blair Waldorf. Onze fictieve ‘queen bee‘ van het eerste uur, het ultieme symbool van glamour en stijl en wellicht één van de meest iconische jonge personages uit de recente televisiegeschiedenis. Inmiddels is het alweer bijna tien jaar geleden sinds de allereerste Gossip Girl aflevering op de Amerikaanse televisie te zien was. Hoog tijd voor een re-watch dus! Een paar van de beste Blair quotes en adviezen op een rijtje.

“If you’re going to be sad, you might as well be sad in Paris.”

We love Paris! We mogen wellicht (nog) niet zo rijk zijn als de jonge Upper East Siders uit de televisieserie, maar een citytripje op zijn tijd vinden wij zeker de moeite waard. En natuurlijk hartstikke opbeurend als je net even die break van het dagelijkse leven nodig hebt!

blair waldorf

“Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.”

Wie zegt dat jij eeuwig braaf op jouw Prince Charming (of Chuck Bass) moet wachten? Trek af en toe eens de stoute schoenen aan en stort jezelf in die nieuwe uitdaging om jouw ultieme droom of doel te kunnen bereiken.

“If you really want something you don’t stop for anyone or anything until you get it.”

Een ding is volgens Blair helemaal zeker: Niets of niemand staat in de weg van jouw dromen. Zelfs die chronische ziekte of beperking niet. Want: waar een wil is, is een weg! Zeker met Blair’s ‘queen bee‘ attitude.

blair waldorf

“Whoever said that money doesn’t buy happiness didn’t know where to shop.”

Nieuw kleding, schoenen, make-up, spulletjes voor in huis of misschien zelfs die mooie grote bos bloemen. Wat maken ze ons toch blij! Af en toe jezelf verwennen (en jezelf dit ook 100% gunnen) mag dan ook best. Zeker als je net even in die behoorlijke dip of moeilijke situatie zit of er net weer even eentje achter de rug hebt!

“Have a little faith, and if that doesn’t work, have a lot of mimosas.”

Soms moet je er simpelweg een beetje vertrouwen in hebben dat die dingen waar jij je nu zo druk overmaakt uiteindelijk helemaal goed gaan komen. Een kleine (of grotere) cocktail of een lekker glas wijn doet bij al dit eindeloze gestress dan ook al wonderen.