Mijn arm doet pijn. Het liefst schreeuw ik het uit, maar ik houd me stil. Ik ben zelfs even in de stad om een cadeau voor de verjaardag van mijn vriend te kopen. De kerstkorting heeft mij overgehaald om toch van de bank te komen. Op de terugweg wordt mijn aandacht naar de neonkleurige letters van ‘Mario’s Smartshop’ getrokken. Ietwat onwennig en met de hand van mijn vriend stevig in de mijne loop ik naar binnen.

Na wat rondkijken valt een doos met daarop de naam Snoop Dogg mij op. Grappend zeg ik tegen mijn vriend dat als hij ooit een vaporizer voor mij koopt, ik die wil hebben. We lieten ons alvast informeren om zo tot een beslissing te komen. Na een lange uitleg waren wij overtuigd, Snoop Dogg ging mee naar huis en voor ik het wist hoorde ik de bekende piepjes van het pinautomaat. Transactie voltooid!

 

medicinale wiet

Na thuiskomst ben ik kapot. Alles doet pijn en ik duw het liefst een hele strip paracetamol naar binnen. Ik weet me in te houden en besluit mijn verstuiver uit te proberen. Na een paar trekjes kreeg ik de neiging om reggae op te zetten, maar behalve een licht gevoel in mijn hoofd voelde ik qua pijn nog weinig verbetering. Gelukkig kan mr. Snoop Dogg nog een standje hoger. En ja hoor, al bij het eerste trekje voel ik het verschil. Het prikt in mijn keel en ook mijn ogen beginnen wat meer te branden. Ik besluit hem even met rust te laten en na 20min valt me op dat mijn nek een stuk minder pijn doet. Huilend van geluk val ik mijn vriend in de armen.

Dag 2
Helaas verlicht wiet de pijn alleen een beetje, maar geneest het niet. Ik word dan ook weer wakker met een zere nek en last van mijn schouder. Ik moet vandaag gewoon werken dus ik kies braaf voor een paracetamolletje om zo de ergste randjes van de pijn af te halen. Mijn werkgever vraagt bloedserieus waarom ik voor het werken niet heb ‘gerookt’. Ik moet er om lachen! Ook na thuiskomst gaan er eerst twee paracetamol naar binnen. De stap om gelijk mijn verstuiver te pakken was iets te groot. Na een paar uur besluit ik hem toch maar te gebruiken. Ik voel me loom worden en vergeet de pijn. Het enige waar ik nu aan kan denken is aan wat ik wil eten. Ijs, chocola, snoepjes of alles tegelijk? Gelukkig is mijn vriend jarig en hebben we taart in huis.

Dag 3
De wekker gaat om 5.45, ik heb als een blok geslapen en spring uit bed. Er wacht een dag werken op me. Op mijn werk moet ik erg hoesten. Dit komt gelukkig niet door het gebruiken van de medicinale wiet, maar omdat ik nog steeds een beetje grieperig ben. Ik kies er voor om vandaag op pijnstillers te overleven.

Dag 4
Om 13.00 was mijn werkgever toe aan vakantie en mochten we allemaal naar huis. Mijn vriend heeft inmiddels in de coffeeshop tegenover ons huis sterkere wiet gehaald. Ik gebruik zo weinig dat wiet kopen in een coffeeshop goedkoper is dan medicinale wiet kopen bij de apotheek. We hebben van te voren internet goed doorgezocht en zijn tot de conclusie gekomen dat ‘haze’ het best helpt mijn klachten. Internet en mijn vriend hadden gelijk. De medicinale wiet (ik blijf het stug zo noemen, ook al is het bij de coffeeshop gehaald) is ontzettend sterk en zorgt er na een paar trekjes al voor dat de pijn minder is. Helaas is dit niet het enige en loop ik er bij als een zombie. Qua pijn is het heerlijk, maar ik heb verder niet de behoefte om stoned te worden. Ik besluit er in het vervolg minder van te gebruiken en als het op is een minder sterke soort te kopen.

Dag 5
Het is de dag van kerstavond en ik ga richting mijn ouders om daar kerst te vieren. Mijn vaporizer gaat mee. Ik weet dat ik de wiet alleen voor medicinaal gebruik rook, maar het blijft toch lastig om tegen mijn ouders te vertellen. Ik besluit het gewoon op tafel te gooien: ‘Ohja pap, mam. Even om met de deur in huis te vallen. Ik heb een vaporizer gekregen en rook medicinale wiet’. Mijn ouders reageren zoals ik had verwacht. Eerst een grapje en daarna begripvol. Op een kerstborrel krijg ik een ibuprofen van mijn moeder en daarna snel naar huis en op de bank liggen. Mijn vaporizer blijft in mijn tas.

Dag 6
Tijdens het kerstdiner krijg ik veel last van mijn schouder. Ik probeer het uit te stellen maar op een gegeven moment lukt het niet meer. Terwijl mijn broertje een sigaretje in de tuin rookt, sta ik er naast met mijn vaporizer. Gelukkig neemt de pijn snel af en kan ik weer een beetje functioneren.

Conclusie medicinale wiet

Inmiddels zijn we nu 10 dagen verder en zijn mijn vriend en ik het er over eens dat dit mijn beste aankoop ooit was. Ik slikte gemiddeld 6/8 paracetamol per dag (soms 10) en had dan nog niet het gevoel dat de pijn ook maar iets minder werd. Door het gebruik van de vaporizer is mijn paracetamol gebruik flink afgenomen. Op een goede dag gebruik ik er nu 2/4 en op een slechte dag 4/6. Ik hou me nu keurig aan de voorgeschreven hoeveelheid en merk dat ik soms mijn nek moet buigen om mezelf er aan te herinneren dat hij pijn doet. En dan maak ik niet eens elke dag gebruik van mijn vaporizer, maar alleen wanneer de pijn niet uit te houden is. Ik ben nog op zoek naar welke wiet het best helpt bij mijn pijnklachten en me tegelijk niet knetter stoned maakt, maar ik heb goede hoop dat ik dit ga vinden.

Gebruik jij medicinale wiet om je pijnklachten te verminderen?