Nu ik afgestudeerd ben en tevens geen werk meer heb, wordt het tijd om een baan te zoeken. Geen bijbaantje voor een paar uurtjes per week, geen onverantwoordelijk flut baantje, geen freelance werk bij mijn vorige baan.. Nee, een echte grote mensen baan!

Een dag nadat ik te horen kreeg dat ik mijn scriptie op miraculeuze wijze (maar wel na bloed, zweet, tranen en 100 zenuwinzinkingen) had gehaald, kon mijn zoektocht naar een baan beginnen. Of naja bijna beginnen! Eerst een checklist aflopen. Kop thee? Laptop? Internet? Mijn favo plekje op de bank? Chocolade? Check!! Al snel hadden Facebook, Nu.nl, Just Live Blog en Fashionchick plaats gemaakt voor Indeed, Nationale Vacaturebank en Monsterboard. De wereld (lees: vacaturesite) ligt aan mijn voeten en wat voel ik mij volwassen.

Mijn euforie moment duurt maar even.. Mijn thee blijft te lang heet, mijn chocolade is veel te snel op en ik val van de ene verbazing in de ander. De ene vacature schreeuwt: SALESTIJGER gezocht, de ander biedt gigantische bonussen, ik zie termen voorbij komen waar ik nog nooit van heb gehoord en weer een ander bedrijf zoekt een starter met 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Het lijkt alsof ze deze functie ter plekke verzonnen hebben. De twijfel slaat toe.. Wil ik dit wel? Kan ik dit wel? Welke master zal ik gaan doen om deze onzin te ontlopen? Hoe vertel ik dat ik chronisch ziek ben? Lukt een 40-urige werkweek? Welke brug ziet er warm uit?

Ik weet er drie brieven uit te persen, meld me aan bij UWV, gooi mijn CV online, stel een paar e-mail alerts in en besluit dat mijn uitstapje naar de volwassen wereld lang genoeg heeft geduurd. Tijd om mij nog even een onverantwoordelijke student te voelen en nog een groot stuk chocola soldaat te maken. Ik laat mij al jaren vertellen dat de studententijd de beste tijd van mijn leven zou moeten zijn, dus tijd om er nog even van te genieten. Ik heb tenslotte mijn diploma nog niet opgehaald.

De e-mail alerts blijken een geweldige uitvinding. Alle vacatures waar: social media, redacteur, webredacteur of content in staat belanden elke ochtend netjes in mijn mailbox. Na nog eens 9 sollicitatiebrieven is Kelly de sollicitatiebrief koningin geboren. Helaas waren bedrijven nog niet erg overtuigd van mijn recent ontdekte talent, en duurde het nog eens 9 brieven voor mijn talent gewaardeerd werd. Helaas bleek deze vacature het toch niet te zijn, en heb ik mij aangemeld bij het uitzendbureau Emma at Work. Dit is een uitzendbureau speciaal voor jongeren met een chronische ziekte. Ik heb inmiddels mijn intake gehad en hoop dat hier iets leuks uitkomt. Duimen jullie mee?