Health

Slapeloosheid

En dat is nummer tienduizend die over het hekje springt. Zoveel schapen geteld en nog niet kunnen slapen. Ik heb ze inmiddels namen gegeven, van Dora tot Pluisje maar zelfs deze schapen kunnen mij nog niet in slaap brengen. Warme melk, de slaapkamer helemaal donker en nog niets. Ik lijd aan een enorme slapeloosheid.

Melatonine

Ik mis de melatonine die mij in slaap brengt of houdt. Het is een bijwerking van mijn medicatie en wat stress. Tevens ben ik ook nog een piekeraar en wil graag zoveel doen maar dan wilt dat lichaam niet mee zodat ik lichamelijk wel moe ben maar mijn hoofd niet kan uitzetten. Melatonine…ik mis het en soms breekt mij het enorm op. Nachten van 3 uur slaap is voor mij een goede nacht maar helaas haal ik net de kleine 2 uur en lig ik weer uren wakker.

Hoofd op hol

“Wat doe je dan de hele nacht?” wordt mij veelvuldig gevraagd. Nou gewoon wel liggen. Mijn moeder zei vroeger altijd, “Al rust je maar dat is ook goed.” Dus dat doe ik dan ook tot mijn hoofd mij weer meeneemt naar allerlei zaken. Een schriftje naast mijn bed bood even uitkomst om zo de dingen op te schrijven die ik nog moest doen of wat een geweldig item voor een blog was. Het schriftje is vol en tegenwoordig kruip ik dan maar achter de computer om zo mijn hoofd leeg te typen.

Middeltjes tegen slapeloosheid

Een wijntje werd een borreltje toen dat ook niet meer hielp. Een kruidendrankje uit Duitsland bood even de oplossing maar ik werd er immuum voor. Overdag geen dutjes, een goed dagritme aanhouden, overdag sporten, mijn huis schoonmaken tot vervelends toe, zelfs seks, alles echt alles om maar moe te zijn tegen de tijd dat ik naar bed moest maar helaas…Om 23 uur naar bed en om 5 uur nog wakker liggen met grote ogen.

Omdenken

Misschien komt het nooit meer goed, moet ik mijn slapeloosheid accepteren want zeg nu zelf, hoe meer je er aan denken dat je MOET slapen hoe minder dat dat lukt. Moet ik het accepteren en een loopbaan als schrijfster gaan ambiëren, deze leven tenslotte ook vaak in de nacht. Met een fles cognac achter de computer en mijn hoofd leegtypen. Dan kan ik geen slapeloosheid gebruiken. Anders kan ik altijd nog solliciteren als Nachtburgermeesteres ergens, Jules Deelder vond ik ook altijd al fascinerend dus wie weet?

Ankie Stuijts
Een regelaar, perfectionist, controlfreak maar ook zo lief! Betrokken en breed georiënteerd, serieus met een knipoog, een flirt maar een klein hartje, een polderdiva inclusief Brabants accent, een louboutin fetisj, woont samen met haar viervoeter van 55 kilo, die haar overigens beschouwd als onderdaan in plaats van bazin. Staat haar "mannetje" na 25 jaar in de wereld van de wegenbouw te hebben gewerkt. Kortom wat harde humor met een praatje nagellak op zijn tijd!

1 reactie

  1. Pfffff, het is drama, niet kunnen slapen. Je hebt het nodig om overdag te kunnen functioneren.
    Ik hoop boor je dat er een tijd aan gaat komen dat je weer kunt slapen. Sterkte

Laat een reactie achter