Op het ogenblik dat ik eindelijk kan beginnen aan deze blog, lijkt het net te beteren. Verdorie, had ik hier dan eerder aan moeten beginnen typen?

Puntdak

Ik zit nu toch al zo’n anderhalve week met een uitbouw. En dat dan midden in mijn gezicht, alstublieft! Meerbepaald groeit er een puntdak op mijn rechterooglid. Ongevraagd weliswaar. Indrukwekkend is het nochtans. Redelijk “in your face” zou je kunnen zeggen. Daar kan geen tattoo tegenop mensen! Qua lichaamsversiering is dit The Thing! Who needs make-up?

Morfine

Het puntdak is rood. Toegegeven: beter dan zwart, nietwaar? Wat zeur je da, hoor ik je al denken? Wel, dat dak doet pijn. Niet veel, dat is waar. Ik heb er tot nu toe nog geen morfinepleister op gekleefd, nee. Maar laat me nu even, ja? Dat ene pijntje is de druppel en als ik hier even zielig wil doen is dat mijn volste recht. Poeh!

Sssssexy…

Dat ene ooglid voelt loodzwaar van alle ontstoken vuiligheid daarbinnen (Willen we dit weten? Neeeeeee, dat willen we niet! TMI TMI TMI) met als gevolg soms een moeizame oogopslag. Ok, met wat fantasie zou je het een zwoele oogopslag kunnen noemen, misschien? En dat helemaal gratis bovenop dat puntdak dus he!

Tienbeurtenkaart

Maar toch. Ik zou denken dat als je tienbeurtenkaart al laaaaaaaang vol is met stempels voor elke lichamelijke struggle/pijnen dankzij het label chronisch ziek, je vrijgesteld zou zijn van dit soort gedoe. Dat als je elke dag te doen hebt met een zwaar sputterend lijf (met alle toeters en bellen die je je maar kan voorstellen erbij), ze je niet meer zouden lastigvallen met rode puntdaken op je oog! Stel je het drama eens voor dat dat nooit meer weggaat, dat dak!

Was alles maar zo simpel…

Maar nee, zo werkt het dus niet in het leven. Ook wij hebben nog steeds last van ingescheurde nagels, wratjes, acné, blauwe plekken, jeukende hoofhuid, en een giga uitbouw op je oog die verdorie pijn doet! En dat pijntje stelt niks voor en toch is het heerlijk om hier even lekker over door te drammen, net omdat het peanuts is. Als het dat maar is, is alles in het leven heerlijk he. Het duwt de rest van de zinderende alarmen in dat lijf even weg, die grote zorgen waar we niks mee kunnen.

Wij willen meer!!!!

Dus lieve lezertjes, dat wens ik jullie toe: Meer Kleine Pijntjes om even lekker op los te gaan, vooral dan zelfs misschien als je tienbeurtenkaart al overvol is! Ga voluit, laat al je frustraties los en voel je nadien even heerlijk bevrijd en weer een beetje gesterkt om er tegenaan te gaan…