Al jaren heb ik een haat liefde verhouding met sporten. Het doet pijn, je gaat er van zweten en fitness is ook gewoon dodelijk saai. Helaas is dat inmiddels ook te zien en begin ik weer flink uit te dijen. Gelukkig heb ik sinds een paar weken de liefde voor sporten weer een beetje teruggevonden. En dat heeft alles te maken met de work-outs van Sharona’s hill én de hoelahoep challenge waar ik nu aan mee doe. Vergeet de roze glitter hoepels and meet the fitness hoelahoep!

In het verleden heb ik meerdere malen over mijn WeightWatchers avonturen geschreven. Ik viel in relatief korte tijd veel af en toen ik de teugels wat (lees: heel veel) liet vieren kwam ook alles er weer net zo hard aan. Na een aantal jaren aangemodderd te hebben, kwam ik een poos geleden via een vriendin in contact met Naemi. Een fitcoach en bootcamp instructeur. Tijdens een challenge van drie weken heeft ze mijn patronen doorbroken en de voorzet naar een gezonder lijf gegeven. En laat nu net dezelfde Naemi op 1 januari een hoelahoep challenge zijn gestart.

Hoelahoep workout

Voordat ik in aanraking kwam met de fitness hoelahoep, kende ik de hoepel alleen als speelgoed op het schoolplein. Vaak in de meest afzichtelijke kleuren met glitters en allerlei tierelantijntjes. In eerste instantie is de hoelahoep dan ook als speelgoed ontwikkeld. In de jaren 50 werd de “Hula Hoop” door een Amerikaanse speelgoedfabrikant op de markt gebracht. “Hula” staat voor een Hawaaiiaanse dans waar vooral de heupen voor worden gebruikt en “Hoop” is het Engelse woord voor Hoepel. Inmiddels zijn er allerlei verschillende hoepels en worden ze veelvuldig gebruikt in fitnesslessen of home-workouts. Zo ook door mij!

Een aantal jaar geleden heb ik mijn eerste fitness hoelahoep gekocht. Een verzwaarde hoepel met massagepunten. Helaas geen lekkere massage, want je kan er aan het begin flink wat blauwe plekken aan over houden. Gelukkig wegen de blauwe plekken niet op tegen alle voordelen die deze hoepel heeft. Het is namelijk een heuse full body workout. Door de hoepel rond je middel en heupen te draaien train je vooral je core. Hierdoor word je houding beter en kan je lichaam meer opvangen. Nog een bijkomend voordeel is dat deze workout uitermate geschikt is om je lovehandles als sneeuw voor de zon te doen verdwijnen (ik hoop nog steeds dat dit ook voor mij gaat gelden) en een strakkere buik te krijgen. Doordat je je benen licht buigt tijdens het hoepelen train je ook je bovenbeenspieren en je bilspier. Kim Kardashian lichaam, here I come!

Kan je afvallen met hoelahoepen?

Nu ik weer met frisse tegenzin met WeightWatchers bezig ben, vind ik het natuurlijk ook belangrijk dat ik het afvallen wat kan versnellen. Gelukkig kan hoelahoepen daar bij helpen. Met een uurtje hoelahoepen kun je namelijk makkelijk 300 kcal verbranden. Dit alleen zal er niet voor zorgen dat je ineens kilo’s afvalt, maar als je het combineert met een gezond voedingspatroon en eventuele andere workouts dan kan het ineens heel snel gaan.

365 dagen hoelahoep challenge

Op 1 januari ben ik met de 365 dagen hoelahoep challenge gestart. 365 dagen lang elke dag een kwartier hoelahoepen. Een challenge waar ik niet alleen mijn lichaam mee train, maar ook mijn doorzettingsvermogen en toewijding. Iets wat ik in het verleden nog weleens tekort kwam als het ging om sporten. Inmiddels zijn we 14 dagen onderweg en kan ik 15 minuten onafgebroken door hoepelen, mijn buik is al met 2 cm afgenomen en hoelahoepen tovert elke keer weer een grote glimlach op mijn gezicht. Binnenkort zal ik nog veel meer resultaten delen. Wil jij ook met de hoepel aan de slag of zelfs mee doen aan de 365 challenge? Ik help je graag!