Wat kunnen er ongemerkt een hoop plastic flessen zich verzamelen in je badkamer. Na het organiseren van de badkamer kwam ik tot de pijnlijke ontdekking dat we al 12 flessen in de douche hadden staan. En dan heb ik het nog niet over de rest van de badkamer. Heel veel zeepjes in verschillende flessen die allemaal de container in verdwijnen. Nu splitsen wij ons afval maar zo is die plastic zak wel heel snel gevuld.

Dus besloot ik me eens te verdiepen in zeepjes zonder plastic. Om te beginnen met de bonte verzameling shampoo flessen. Na wat zoeken online ging er een wereld voor me open. De zerowaste websites zijn er dus in alle vormen en maten. Ik ben begonnen met 4 verschillende zeepjes om te testen. Ik deel mijn ervaringen graag met jullie!

Zeepje 1: Happy soaps – Cinnamon Roll (€8,75)

Deze heb ik puur gekozen omdat hij zo heerlijk rook. Hij heeft als vermelding voor dun haar en dat heb ik niet maar toch ben ik fan van dit zeepje. Hij blijft stevig ook na een behoorlijk aantal wasbeurten. Mijn haar word goed schoon en is daarna nog redelijk doorkambaar. Op de website van happysoaps zelf kan je ook een netje kopen om de zeep in te doen als hij zou gaan brokkelen.

Als cijfer zou deze van mij een 8/10 krijgen.

Zeepje 2: Nature Box – Avocado Repair Shampoo (€7,49)

Dit was de eerste die ik probeerde. Omdat dit zeepje gewoon lekker makkelijk bij de trekpleister te koop is. Dus voor veel mensen misschien makkelijker te halen. Deze had een fijne geur en ging pas breken toen hij voor 2/3 op was. Na afloop was mijn haar wel wat moeilijker te kammen en was een conditioner echt nodig. Ter verdediging, ik heb lang haar met een slang en blonde plukken dus ik gebruik altijd een conditioner.

Als cijfer krijgt deze een 7,5/10.

Zeepje 3: Lush – Angel hair (€11,50)

Dit zeepje was vooral ook voor mijn hoofdhuid erg fijn. Tijdens het wassen had ik lekker veel schuim wat toch een fijn gevoel is, ook al is het niet noodzakelijk . De geur was fijn, niet te sterk. De stevigheid bijna tot het eind goed. Mijn haar was nog redelijk te doorkammen, wat zorgt voor minder conditioner.

Als cijfer krijgt deze een 8/10.

Zeepje 4: Kusala Gifts – Shampoo Bar met Conditioner (€9,95)

Het laatste zeepje dat ik mocht testen was van Kusala. Zij heeft deze shampoobar deze maand op de markt gebracht. De shampoo geeft goed schuim tijdens het wassen en er zit ook gelijk conditioner in. De geur is heerlijk en de zeep voelt goed aan. waarschijnlijk door de conditioner brak hij wel wat sneller en blijft hij een beetje kleverig. Ik had na het wassen nog wel wat conditioner nodig om mijn haar te kammen.

Als cijfer krijgt deze een 7/10.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu geen shampoo meer in fles koop en zo steeds een beetje minder plastic in mijn huis krijg. We gaan op deze manier proberen om de badkamer plasticvrij te krijgen. En wees nou eerlijk dit zijn natuurlijk ook de leukste kadootjes voor de Decembermaand.