Zomer! Dat betekent voor velen van ons lekker buiten eten, de barbecue aan. Maar wat zet je op tafel? Ben je de kruidenboter en de huzarensalade ook zat? Dan heb ik een paar lekkere en gezonde variaties waarmee je je stokbrood kunt beleggen.

Eiersalade

Maak een aantal hardgekookte eieren klaar. Pel ze af en prak ze met een vork klein. Niet te klein, er mogen best wat grotere stukken inzitten. Doe hier een beetje mayonaise bij en meng het goed door elkaar. Ik voeg er zelf kruiden aantoe, zoals Italiaanse of Provencaalse kruidenmix. Alleen peper en zout kan ook prima. Wat jij het lekkerst vindt. Meng alles nog een keer goed door elkaar en je zelfgemaakte eiersalade is klaar!

Tonijnsalade

Maak een blikje tonijn open, laat het uitlekken en doe de tonijn in een schaaltje. Voeg hier wat yoghurt aan toe en meng het goed door elkaar. Yoghurt klinkt als een gekke combinatie maar het zorg voor een hele frisse smaak. Hierna kun je het op smaak brengen met zout, peper en eventueel kruiden zoals chilipoeder.

Tomatentapenade

Pak een paar rijpe tomaten en snijd ze in fijne blokjes. Scheur wat verse basilicumblaadjes in stukken en meng deze door de tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Wat lekker is, is om een stokbroodje te roosteren en daarna met een teentje knoflook over het brood te schrapen, zodat de knoflook er goed intrekt. Daarna de tapenade erop en smullen maar! Je kunt eventueel ook nog wat zwarte olijven fijnsnijden en erdoor mengen.

Enjoy the sun!