Eerder schreef Nayana het eerste gedeelte van haar ABC, deze vindt je hier.

N – Nayana

Nayana is mijn naam. Deze naam heb ik in Sri Lanka van mijn moeder gekregen en bij mijn adoptie heb ik deze naam mogen behouden. Alleen de uitspraak is nu een beetje anders. Nayana betekent ‘mooie ogen’. Als ik dit tegen mensen zeg dan kijken ze meteen naar mijn ogen en zeggen dat dat wel klopt! Mijn naam is ook een mooie gespreksopener, vaak vragen mensen waar de naam vandaan komt en daar kan ik veel over vertellen. Ik ben trots op mijn naam!

 

O – Oldenzaal

De geboorteplaats van Bas en mijn schoonouders wonen hier nog steeds. Voordat ik hem kende was ik er nog nooit geweest maar het is een mooie, gezellige plaats in Twente.

 

P – Positief

Positiviteit is de rode draad in mijn eigen blog. Ik ben een positief ingesteld persoon. Natuurijk heb ik ook mijn baaldagen, als ik ontzettend moe ben of pijn heb, maar het lukt mij dan ook wel weer om op te krabbelen. Mijn haptotherapeut moedigt me juist aan om die baal momenten echt te gebruiken, even balen en huilen is heel goed en daarna kun je het loslaten en weer verder. Positief blijven doe ik door te kijken naar de mooie dingen in het leven, de lieve mensen om mij heen. Maar vooral door dingen te doen waar ik blij van word en die mij energie geven, bijvoorbeeld bezig zijn met mijn blog.

Q – Quotes

Ook quotes gebruik ik om positief te blijven. Ik vind ze vaak heel inspirerend en ze kunnen me net het zetje geven om verder te gaan. Zelf schrijf ik ook weleens quotes en mooie zinnen. Deze deel ik graag met anderen.

 

R – Roze

Ik ben een echt meisje-meisje en mijn favoriete kleur is roze. Nu is niet mijn hele huis of garderobe roze gekleurd maar ik kan bijvoorbeeld wel iets kopen alleen omdat het roze is en er schattig uitziet zoals bijvoorbeeld oorbellen of een notitieboekje.

 

S – Sri Lanka

Sri Lanka is het land waar ik geboren ben. Op de leeftijd van vijftien maanden ben ik door mijn lieve Nederlandse ouders geadopteerd. Elk jaar vier ik de dag waarop ik in Nederland aankwam, dit is een soort van tweede verjaardag. Ik ben dankbaar dat ik hier kon opgroeien en zoveel kansen heb gekregen. Wie weet hoe het met mij zou gaan als ik daar was gebleven! Sri Lanka is een prachtig land. Al twee keer heb ik er doorheen mogen reizen en veel mooie ervaringen en herinneringen opgedaan.

T – Thee

Ik ben dol op thee! Allerlei smaken en varianten. In de keuken hebben we een la die vol ligt met doosjes en zakjes thee. Mijn favorieten zijn verse kruidenthee, verse muntthee of verse gemberthee.

U – Uit eten

Bas en ik gaan heel graag uit eten. In het verleden waren we wekelijks wel in een restaurant te vinden. De afgelopen tijd was dit door gezondheidsproblemen niet mogelijk, maar dat komt binnenkort wel weer. Ons favoriete restaurant is Tao in Enschede. Dit is een Japans restaurant. Naast overheerlijke sushi serveren ze nog veel meer Japanse gerechten. Zelfs vrienden die nog nooit rauwe vis hadden gegeten vonden het heerlijk hier. Het is niet goedkoop dus niet iets om wekelijks heen te doen, maar als we gaan is het een feest!

V – Vriend

Bas was al verontwaardigd dat hij niet bij de B stond. Dus nu mag hij hier bij de V van vriend. Bas is al ruim elf jaar mijn vriend en maatje for life. We hebben samen al veel meegemaakt in die tijd, leuke en minder leuke dingen. Maar nog steeds bij elkaar. Hij kent mij bijna beter dan ik mezelf ken. We kunnen samen lachen en gek doen maar ook serieus zijn. Hopelijk mogen we zo samen oud worden.

 

W – Wierden

Tien jaar geleden zijn Bas en ik in Wierden komen wonen. Daarvoor kenden wij Wierden alleen van horen zeggen. Omdat we hier een leuk nieuwbouwproject zagen zijn wij eens door Wierden gereden en vonden het een leuk dorp, op basis van dit ritje hebben wij ons huidige huis gekocht. Na tien jaar hier met veel plezier te hebben gewoond, gaan wij toch weer terug naar Hengelo.

 

X – Xenos

Ja wat kan ik hierover zeggen. Ik wist zo niks anders te verzinnen bij deze letter ? Maar om de Xenos niet helemaal af te schrijven, ik vind het een leuke winkel! Ik loop er graag even naar binnen en koop er dan altijd wel wat, een leuke accessoire voor in huis of een pakje thee. Helaas heeft Wierden geen Xenos, of moet ik zeggen, maar goed dat Wierden geen Xenos heeft?

 

Y – Yoga

Yoga is een sport die ik wel kan beoefenen. Je kunt het zo intensief maken als je zelf wilt maar ondertussen train je wel je hele lichaam. Als ik zeg dat ik aan yoga doe dan hebben mensen daar vaak een beeld bij van stil zitten in meditatiehouding, zweverig in hun verbeelding. Maar dit mediteren is maar een klein onderdeel van de yogales. Door yoga krijg je een krachtig, leniger en slanker lichaam en daarbij zorgt het voor rust in je lichaam en geest. Eerder volgende ik wekelijks een yogales buiten de deur, maar dit werd te zwaar voor mij. Nu heb ik mijn yogamatje thuis bij de hand en probeer ik regelmatig wat oefeningen te doen en dit langzaam op te bouwen.

 

Z – Zus

Geluk is een geweldige zus hebben. En die heb ik! Mijn zusje zag ik voor het eerst op Schiphol. Ik was toen vier jaar en had net drie weken bij mijn oom en tante gelogeerd zodat mijn ouders mijn zusje konden ophalen uit Sri Lanka. Nu achteraf moet dat een heel bijzonder moment zijn geweest maar zo heb ik het toen niet ervaren. Ik vond het heel normaal dat er ineens een ander meisje bij ons in huis woonde dat maar vier maanden jonger was dan ik. Ik ontfermde mij over haar en zo raakte zij al heel gauw gewend aan het leven in Nederland. We groeiden op als vriendinnen met dezelfde hobbies en dezelfde vriendinnengroep. Nu hebben wij nog steeds bijna dagelijks contact via Whatsapp en kunnen we terugkijken op een mooie jeugd met leuke herinneringen.