Hi lieve mensen! Vanaf vandaag komt er elke vrijdag een blog van mij online over eten! Daar word ik als echte foodie heel blij van! Ik zal jullie mijn favoriete gerechten laten zien en recepten plaatsen van de nieuwe gerechten die ik uitprobeer. Soms zit er achter een gerecht of een ingrediënt een verhaal dat ik natuurlijk ook zal delen. Het idee om mijn eigen kookrubriek te beginnen, kwam van mijn Justliveblog.nl collega’s. Op Instagram plaatste ik geregeld een foto van mijn maaltijden. Hier kreeg ik zoveel positieve reacties op dat ik de recepten graag met jullie deel!

Ik trap af met een recept voor andijvie stamppot met zoete aardappel.

Wat heb je nodig?

  • Zoete aardappels. In een zak zitten er vaak een stuk of 5. Je kunt ze ook per stuk kopen in de supermarkt.
  • Een zak rauwe andijvie.
  • Zachte geitenkaas.
  • Walnoten.
  • Zout, peper en eventueel een klontje boter.
  • Eventueel spekblokjes of een stukje vlees.

Zoete aardappels

Zoete aardappels, ook wel bataten genoemd, vallen onder de categorie ‘groente’. Ze zijn geen familie van de gewone aardappel. Ze bevatten een stuk minder zetmeel dan de gewone aardappel. Wil je minder koolhydraten eten, dan zijn zoete aardappels een goed alternatief! De smaak is zoet en kruidig, ik vind ze persoonlijk een stuk lekkerder dan gewone aardappels. In gerechten kun je de gewone aardappel prima vervangen door de zoete, de smaak is met bijna alles te combineren.

zoete aardappel

Zo maak je het

De zoete aardappel heeft dezelfde bereidingswijze als de gewone aardappel. Voor mijn stamppotje heb ik de zoete aardappel eerst geschild met een dunschiller, daarna afgespoeld en in gelijke stukken gesneden. Ze moeten ongeveer 20 minuten koken. Daarna giet je ze af en stamp je ze fijn. Voor extra smaak kun je zout, peper of een klontje boter toevoegen. Roer nu de rauwe andijvie er doorheen. Serveer de stamppot op een bord en maak het gerecht af door er fijngehakte walnoten en wat geitenkaas overheen te strooien. Nu heb je een lekkere, gezonde maaltijd! Mocht je toch vlees missen dan kun je er uitgebakken spekjes doorheen doen of gewoon een stukje vlees ernaast eten.

Eet smakelijk!

andijvie stamppot