Nu mijn eerste bezichtiging gepland staat, beginnen de interieur kriebels weer toe te nemen. Ik kan mezelf uren op Pinterest vermaken, ken elke woonwinkel zo’n beetje uit mijn hoofd en heb wel 10 verschillende moodboards gemaakt. Toch blijft het lastig een selectie te maken. Dressoirs, sidetables, salontafels, bijzettafels… De ruimte is beperkt en keuze is reuze! In deze blog ga ik dieper in op de bijzettafel. Waar gebruik je het voor? En waar kun je uit kiezen?

Waar gebruik je een bijzettafel voor?

Als ik thuis ben en niet hoef te werken ben ik liever lui dan moe. Ik verzamel alles wat ik nodig heb om mij heen en stal het zo uit dat ik, zolang het niet strikt noodzakelijk is, niet hoef te bewegen. Gelukkig zijn er bijzettafels! Een bijzettafeltje wordt, zoals de naam vast al doet vermoeden, ergens bijgezet en is perfect voor mensen zoals ik. Op dit kleine, lage tafeltje kun je namelijk kleine voorwerpen zetten. Bijvoorbeeld een kop koffie, een glas drinken of een bordje. Dit is echter niet het enige waar een bijzettafel voor gebruikt wordt. Je kunt er namelijk ook voorwerpen op kwijt die je liever niet op de grond zet. Zoals een mooie lamp, kunstwerk of een leuke plant.

Sidetable in je interieur

Ik heb inmiddels al zo veel toffe bijzettafels gezien, dat ik makkelijk mijn hele (toekomstige) woonkamer vol kan zetten. Verschillende vormen, materialen en vooral kleuren. Om te zorgen dat mijn huis er niet als een circusattractie uit gaat zien, heb ik gelukkig al heel wat moodboards gemaakt. Zo weet ik precies wat leuk bij elkaar staat en laat ik me niet verleiden tot impulsaankopen. Scheelt weer voor de portemonnee (en de loopruimte in huis).

Mijn droom woonkamer is een mix van veel planten, industriële meubels, hout, decoratie en hoe kan het ook anders.. een beetje panterprint. Don’t worry, maar een klein beetje! Juist omdat mijn smaak qua decoratie wat over de top kan zijn, wil ik mijn meubels zo rustig mogelijk houden. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar staal of hout als materiaal. Zo ben ik gek op rotan, stoere houtblokken of staal. Gelukkig zijn bijzettafels in allerlei materialen verkrijgbaar. Gelukkig is er ook qua vorm heel veel te kiezen. Voor nu gaat mijn voorkeur uit naar een vierkante bijzettafel óf eentje die echt speciaal is. Gelukkig heb ik mijn woning nog niet, dus ik kan nog heel wat moodboards maken!