Ik verbaas mij tegenwoordig over de lege straten en leegstaande panden in de stad en in het dorp. De meeste mensen begeven zich veelal in de digitale winkelstraten en ik moet zeggen; ik heb er niets mee. Een treurig kleurenpallet, eenzijdig aanbod en soms gebrek aan creatieve looks. Mijn motto is dan ook: Shop local!

Niets zo fijn om in de winkel zelf te zijn

Ik geniet van de geur van nieuwe kleding in een boetiek, de aangeklede etalages, het geholpen worden als “klant” en dat de eigenaresse mijn naam onthoudt. Gekleed worden in de stijl van NU met mij in de hoofdrol. Met een kopje koffie erbij en als kers op de taart: de verrassing waar ik mee naar buiten zal gaan. Soms heel iets anders dan ik in gedachte had maar door goed advies ik mijn grenzen verruimd hebt.

Onvergetelijke ervaringen

Deze ondernemers geven betekenis aan de Retail. Zij creëren onvergetelijke ervaringen voor de klant. Laten mensen ontwikkelen in het voor hun mooiste vak wat er is en staan steeds vaker stil bij keuzes welke invloed hebben op de wereld. 

Fashion Flits

Ik heb verleden week zulke ondernemers mogen ontmoeten. Tijdens een zogenaamde Fashion Flits bij één van de mooiste boetieks die ik hier in de regio Zuidwest-Brabant ken. Door deze Fashion Flits, die maar liefst twee avonden zou zijn, ben ik verrast en geïnspireerd.

Brabantse trots

De eerste avond was het een “Brabants onderonsje”. Twee prachtige Brabantse kledingmerken Femmes du Sud en Ruby Tuesday lieten hun najaar-wintercollectie showen. Beiden merken zijn gevestigd in Breda en de twee oprichters ervan hadden de moeite genomen om aanwezig te zijn. De modeshow werd door Twan van de Laar, oprichter van Ruby Tuesday, aan elkaar gesproken. Dit maakte dat ik trots was als Brabantse dat er zoveel moois hier in de regio wordt ontworpen. Femmes du Sud, de naam spreekt al voor zich, Vrouwen van het Zuiden. Zo ervaarde ik het ook, een eer om in dit modemerk te mogen lopen. 

Herfst in aantocht

Onder het genot van een glaasje bubbels en overheerlijke hapjes, die al een waar kunstwerk op zichzelf waren, genoot ik van de mooie zachte breisels, stoere jeans, zachte leren broeken, zijde tops en stoere sjaals. De herfst was al een beetje in aantocht bij Gemms Fashion!

Metlievde

De tweede avond was wederom een geslaagde avond van de Fashion Flitsen. Coachingbedrijf METLIEVDE was ingehuurd om als een rode draad de avond te leiden. Eigenaresse Debbie zette mij zelfs tot aankoop door haar enthousiasme en grote kennis voor het vak te delen wat intrigeerde. Op geheel eigen wijze deelde zij tips & tricks hoe je een collectie op verschillende manieren aan kunt vliegen.

Indrukwekkende collectie

Lauren van het merk Closed en Yvonne met haar indrukwekkende shawls I Love My Moment gaven uitleg over hun labels. Wederom werden de klanten weer verzorgd met drinks & bites, prikte in de ballonnen voor een mooie prijs en een mooie aankoop. Een duidelijk beeld en uitleg wat er voornamelijk te zien is dit seizoen. En ik kan jullie alvast zeggen, het is prachtig!

Shop Local

Prachtig dat we deze ervaringen nog mogen meemaken. Het zou toch eeuwig zonde zijn dat winkels als deze verdwijnen uit het straatbeeld? Dat we alleen nog modeshows via YouTube kunnen bewonderen? De sfeer, de geur en het moment, dat moeten we koesteren. Shop Local is dan ook mijn boodschap om het fijne iets wat nostalgische straatbeeld in stand te houden. 

Mooie dromen

Half slapend, nog net niet in dromenland liet ik de afgelopen avonden de revue passeren. Het was een trein die in een snel vaart voorbij denderde, vol met leuke en mooie momenten. Veel indrukken gekregen over de trends van aankomende seizoenen. Met een lach op mijn gezicht inclusief het slaapmasker uit de gewonnen prijzen hoop ik nog te dromen hierover. Het wordt vast een mooie droom…