Van prachtige natuurgebieden tot rauwe steden en kleurrijke streetart. Geef blogster (en ‘fotograaf’) Kelly een camera en ze is helemaal in haar element. In de serie ‘Fotomeisje’ neemt ze je mee op haar fototrips en geeft ze tips en tricks. In het eerste deel vertelt ze alles over streetart op de Witte de With.

De Witte de Withstraat in Rotterdam is niet alleen bekend als leuke uitgaansstraat, ook qua streetart staat deze gezellige buurt op de kaart. Dit is niet altijd zo geweest. In de jaren 70 had de straat door zijn ruige nachtleven namelijk een erg slecht imago. In de jaren 90 (I love the nineties) kreeg de Witte de With een flinke make-over en is het een bruisende horeca straat geworden. Ik ben gek op de leuke winkeltjes, kunst gallerijen, terrasjes en restaurants die de straat rijk is, maar toch is dit niet wat mijn hart heeft gestolen. Het mooiste aan deze straat vind ik namelijk de streetart die je in en rondom de Witte de With vindt. In deze blog deel ik foto’s van mijn favoriete murals en kunstwerken. Denk bijvoorbeeld aan de kleurrijke mural ‘Love Spreads’ van de Braziliaanse Ramon Martins.

Streetart Witte de With: Outsider art

In Rotterdam is het belangrijk om je ogen altijd goed open te houden. Een keer knipperen en de kans is groot dat je prachtige kunstwerken voorbij loopt. Dit was ook bijna het geval met dit kleurrijke steegje. We waren er al bijna voorbij toen de muur ineens onze aandacht trok. Sindsdien staat deze mural erg hoog op mijn favorieten lijstje en dat is niet alleen door het kunstwerk zelf!

Het verhaal achter dit kunstwerk maakt hem namelijk nog tien keer mooier! Het kunstwerk is gemaakt door de artiest ‘Mad Marinos’, maar gebaseerd op een tekening van Edward Teeuw. Deze kunstenaar is verbonden aan atelier Herenplaats, een atelier voor kunstenaars met een ‘beperking’. Zoals bij de tekening staat: bewust tussen aanhalingstekens want de kunst die ze maken is grenzeloos mooi en zeker niet beperkt. Als iemand die zelf ook een ‘beperking’ heeft ben ik natuurlijk grenzeloos fan.

‘Lovebirds’ en ‘Mr. Merida’

Lovebirds van o.a. Tymon Ferenc de Laat is een van de eerste kunstwerken die ik fotografeerde. Ik vind het niet alleen een prachtige mural, maar hij blijft mij vooral bij door de tekst ‘Sam will you marry me’. Middels deze tekening wilde één van de kunstenaars zijn vriendin, Sam, ten huwelijk vragen. Prachtige en vooral hele creatieve manier waar ze natuurlijk “JA” op zei! Inmiddels is het koppel getrouwd. Een van mijn beste vriendinnen en tevens streetart maatje heet Sam(antha) wat deze tekst extra leuk maakte!

Ook ‘Mr. Merida’, tot voor kort mijn favoriete kunstwerk, is door Tymon Ferenc de Laat gemaakt.

Mr. Merida is een van de prachtige muurschilderingen op de Witte de Withstraat in Rotterdam. Deze kleurrijke meneer is gebaseerd op een reisportret en maakt de bekende straat een stuk vrolijker! ⁣Ben jij benieuwd naar al mijn foto avonturen en wil je meer van mijn foto’s zien? Kijk dan op mijn Instagram.