Een aantal weken geleden kreeg JustLiveBlog de vraag van Nora of wij haar nieuwe kookboek zouden willen reviewen. Aangezien ik de beste kok ben van ons team (sorry dames :)), wil ik graag recepten uit dit boek uitproberen en hierover wat schrijven! Een paar dagen later krijg ik het boek per post en ik ben er meteen in gaan bladeren! Wat veel lekkere recepten die er zo op het eerste gezicht helemaal niet moeilijk uitzien! Wat zal ik als eerst gaan maken?

Nora French werkt als gezondheidscoach en heeft daardoor een passie voor gezond eten en gezond leven. Mede door haar liefde voor koken en haar drukke gezinsleven, is dit boek tot stand gekomen. Hoe zorg je ervoor dat je snel een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten na een lange werkdag? Veel mensen denken dat gezond eten gelijk staat aan uren in de keuken staan. Niets is minder waar!

Pure ingrediënten

Gezond Fastfood‘ bevat recepten die bestaan uit pure ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Voor in het boek staat een lijst met basisingrediënten, waarmee je het grootste deel van de recepten kunt maken. Deze kan ik allemaal in mijn supermarkt vinden. Boodschappen doen is niet mijn favoriete bezigheid dus het is ideaal dat ik alles op één plek kan krijgen! Nora kookt met ‘super gewone superfoods’ zoals uien, courgettes, tomaten en spinazie en niet de hippe varianten zoals chia zaadjes en tarwegras. De gewone zijn beter verkrijgbaar, goedkoper en net zo gezond! In haar ‘Lucky 13’ beschrijft ze haar favoriete producten. De meeste gebruik ik al regelmatig, goed bezig Nayana! 🙂

Ik kan me helemaal vinden in de uitgangspunten van Nora:

 • Gebruik je ‘gezonde’ verstand: -eet niets wat je (over)grootmoeder niet als voedsel zou herkennen;  -meer dan vijf ingrediënten op een verpakking? Eet het dan liever niet.
 • Eet niets wat niet kan rotten.
 • Eet volwaardig en hoogwaardig voedsel.
 • Er is niet 1 passend dieet.
 • Gezondheid is besmettelijk.
 • Eten is niet alles.

Wat is gezond?

Zelf ben ik mij een aantal jaar geleden gaan verdiepen in gezond eten. Ik wilde mijn lichaam zo goed mogelijk ondersteunen en meer energie krijgen. Ik heb veel verschillende boeken gelezen en elk boek ging weer over een ander soort dieet. De ene keer is vet goed voor je en dan weer slecht. Uiteindelijk weet je niet meer wat nog gezond is. Daarom ben ik mijn eigen gevoel gaan volgen en kies ik voor zo natuurlijk mogelijke voeding. Daar voel ik me goed bij. De recepten van Nora passen perfect bij mijn levensstijl! Goed om te weten: alle recepten uit het boek zijn glutenvrij!

De recepten zijn onderverdeeld in een paar categoriën:

 • ontbijt
 • salades
 • soepen
 • hoofdgerechten
 • snacks
 • zoet

De recepten die ik heb gemaakt

Ik heb uit bijna elke categorie wat gemaakt, hieronder laat ik de gerechten zien:

Snelle bietensoep

Deze soep is super simpel om te maken. Het bestaat uit een paar gepureerde, gekookte bieten en het wordt op smaak gebracht met zout, peper, citroen, wasabipasta en slagroom! Ik vond zelf de hoeveelheid wasabipasta te veel, dus ik heb de soep nog een keer opnieuw gemaakt met wat minder pasta. De soep heeft een aardse smaak, het heeft de combinatie met de slagroom echt nodig. Ik had nog nooit eerder bietensoep gegeten, maar deze vond ik heerlijk en voor herhaling vatbaar!

Smoothies

gezond fastfood

Smoothies als ontbijt zijn ook bij mij favoriet. Je kunt er zoveel lekkere en gezonde combinaties mee maken!

Witlofbroodjes met tonijn

gezond fastfood

De titel van het recept is oorspronkelijk ‘witlofbootjes met sardientjes’. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door tonijn te gebruiken. Dit recept valt in de categorie ‘snacks’. Het is heerlijk om tussendoor te eten, zowel in de middag als ’s avonds. Als je dit op hebt, heb je echt geen trek meer in ongezonde snacks.

Eimuffins met groenten & ham

gezond fastfood

Deze muffins heb ik op Eerste Paasdag gemaakt! Als fervent cupcake bakster heb ik genoeg bakvormpjes in huis. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is groente kleinsnijden en verdelen over de bakvormpjes. Kluts een paar eieren en giet het mengsel over de fijngesneden groente. Zet de bakvorm in de oven en klaar is je ontbijt! Op Tweede Paasdag heb ik de rest opgesmuld 😉

Courgettefrietjes

gezond fastfood

Fastfood friet hoeft vanaf nu niet meer ongezond te zijn, je maakt het gewoon zelf van groente! Deze frietjes van courgette waren heel smakelijk. Omdat courgette van zichzelf niet zo heel veel smaak heeft, is de combinatie met geraspte kaas erg goed. Dat geeft precies de juiste bite. Het is verbazingwekkend hoeveel groente je ineens eet, ik had zo een hele courgette op! Samen met de zelfgemaakte knoflookmayonaise een heerlijke lunch! Wanneer je nog een afspraak hebt, zou ik de knoflook weglaten want ik rook behoorlijk naar knoflook!

Salade met dressing

gezond fastfood

Een salade hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een schaal met sla, gewone botersla zoals hier op de foto of een gemengde eikenbladsla. Met een lekkere zelfgemaakte dressing heeft de sla niet meer nodig! De dressing ken ik goed want die maakte mijn moeder vroeger ook altijd zelf, heel eenvoudig en lekker.

Chocolademousse

gezond fastfood

Chocolademousse als ontbijt of lunch? Dat kan! De mousse is een mengsel van avocado, banaan, dadels en cacaopoeder, allemaal gezonde ingrediënten!

Conclusie

Zoals je ziet, heb ik een aantal lekkere recepten gemaakt en ben ik zeker nog niet klaar met koken uit dit boek! Ik vind dit boek een verademing na alle boeken met verschillende dieettips. Gewoon back to basic! Voor mij en mijn Justliveblog collega’s is gezond eten en leven extra belangrijk om onze chronische ziektes onder controle te houden en energie te krijgen voor onze dagelijkse bezigheden. Ik heb zelf al ervaren wat het effect van gezond eten is op mijn lichaam. Voor iedereen die gezond wil eten en leven en daar tips en inspiratie bij nodig heeft, koop dit boek! Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Dankjewel Nora voor het mooie boek dat ik mocht ontvangen!