Mijn eerste bijdrage hier… even in het kort, ik ben Martine, 45 jaar jong (of oud), beroepskneus. Ik hou van fotograferen, knutselen (voor zover mogelijk) en schrijven (ik schrijf columns en gedichten, heb 2 dichtbundels uitgegeven en een boekje over mijn leven met Ehlers Danlos Syndromes (EDS); Welkom in de wereld van een kneus). Ik droom van een heuse roman, maar het is al lastig de concentratie vast te houden voor een blog, laat staan voor een roman. Ik ben langer bezig steeds terug te lezen dan met schrijven.

Waarom hier schrijven? Omdat ik uit meer besta dan uit mijn beperkingen! Ik kan niet meer wat ik vroeger kon, ik heb fysiek weinig mogelijkheden (ik lig momenteel weer 21 uur per dag plat, kan kleine stukjes lopen en verder verplaats ik mij in mijn elektrische rolstoel (genaamd Alex)), zitten is mijn grootste vijand (heel handig voor een rolstoeler) en eigenlijk functioneren weinig onderdelen van mij zoals het hoort. Toch probeer ik te genieten van het leven, want het leven is de moeite waard!

Ik fotografeer tegenwoordig met mijn telefoon en ik kan mijn foto’s ook hiermee bewerken, dit kan zo liggend en dat is voor mij erg handig. Ook schrijven doe ik liggend, er spookt van alles door mijn kop en dat probeer ik over te brengen. Verder ben ik nogal serie verslaafd (Netflix) en lees ik graag. Mijn sociale leven bevindt zich grotendeels op Facebook. Ik lees graag reakties op berichten (heb er ook vaak spijt van want man wat zijn mensen tegenwoordig onaardig tegen elkaar!) en gooi ook regelmatig mijn volle bips tegen de krib, je moet toch iets doen met je tijd nietwaar?

Tot zover mijn eerste bijdrage hier, ik ga proberen hier te schrijven over van alles en nog wat, over boeken en series, over fotograferen en reageren, over mijn leventje bij huis, over rollen en dollen. Kortom ik volg onze titel, just live!