Van de week was hij weer op tv, ‘Twister‘, echt één van mijn meest favoriete films aller tijden! Door deze film ben ik fan geworden van het nummer van Deep Purple. Ik heb hem denk ik al wel twintig keer gezien en hij blijft leuk.

Waar hou ik van in een film? Een dosis actie, een snufje romantiek, een beetje sarcasme en humor, het liefst alles in één. Oh en goede filmmuziek, dat maakt of breekt, zeker bij de spannende momenten. Of bij de tranentrekkende, ik ben echt een watje. Zet Free Willy op en Tien jankt. Sterker nog, ik vermijd bepaalde films om deze reden. Zo heb ik nog nooit het einde van E.T. gezien, dan vluchtte ik naar het toilet. Ook de ultieme gevangenisfilm The Green Mile kijk ik niet, kan mijn tere zieltje echt niet aan ?.

Emotioneel incontinent

Heb het al van kinds af aan, dat meebrullen. Vooral bij zielige dierenverhalen, in het echie vloeien de tranen zelden. Televisie is een soort uitlaatklep blijkbaar. Maar wel in mijn uppie, in gezelschap staar ik naar buiten of naar het plafond bij tranentrekkers, denkend aan boodschappenlijstjes. Nee, laat mij maar alleen in zo’n geval. Liefst met een zak chips en chocola oh en zakdoekjes. Heb je al beeld, snuffende muts die meepraat en snikt.

Series

Qua series zijn het de ziekenhuis drama’s (Grey’s Anatomy, Code Black, Chicago Med (en de brandweermannen ?)), ik hou ervan! En Friends, ik kan de afleveringen gewoon meepraten (wat ik ook doe, erg irritant…). En Charmed niet te vergeten! Afgelopen zomer mocht ik het huis uit de serie in het echt bewonderen. Zo gaaf, alsof je in de serie rondloopt!

Game of Thrones is ook een topper in mijn lijst. Nieuwe serie verslaving is The Punisher op Netflix, ik vond hem best heftig qua geweld, maar ik laat me meesleuren in de frustratie tegen onrecht. Zit me dan ook echt op te vreten (ook zonder de chips) uit medeleven.

Ik ben soms te empathisch, wordt boos, raak gefrustreerd en geëmotioneerd. Ik leef intens mee met de personages. Je moet toch wat als je zo ligt de hele dag…

favourites