Ben jij net als ik een echte Gilmore Girls fan, dan mag je deze serie ook echt niet missen! Onze eigen Lauren Graham (Lorelei Gilmore) is dit maal de moeder van niet één, maar twee tieners. In de serie Parenthood speelt zij Sarah Braverman, de een na oudste, uit een gezin van vier. De vier kinderen zijn ieder hun eigen gezin aan het opbouwen. Aangezien de serie eindigde in 2015 en is voorzien van 6 seizoenen is het heerlijk bingewatch waardig.

Ik ben fan van Parenthood omdat…

Nadat ik Gilmore Girls voor de vierde keer heb gekeken en ik wat rond neusde op internet kwam ik per toeval bij een quiz terecht: Wat zei Lorelei Gilmore versus Sarah Braverman? Ik vond de uitspraken van Sarah Braverman net zo leuk als die van Lorelei Gilmore en besloot om mij aan Parenthood te wagen.

Ik vind het erg leuk dat ze een grote en vrij hechte familie hebben, dat heb ik zelf nooit gehad en daar ben ik stiekem best jaloers op. Verder worden een paar thema’s aangesneden die mij erg aan het hart gaan, deze worden ook goed weergegeven vind ik zelf.

De eerste keer dat ik Partenhood keek (ja ik heb het meerdere keren gekeken), kon ik mij vooral vinden in de tieners en wellicht nog een beetje is Crosby. Nu kan ik mij eigenlijk in bijna iedereen herkennen.

Het is een serie die voor iedereen leuk is om te kijken, of je nou een tiener bent of al met pensioen, je zult jezelf herkennen in de personages. Waarschijnlijk zul je meerdere thema’s in je eigen leven terug zien. Soms houdt de serie je een spiegel voor, soms zul je een traantje laten en in de volgende aflevering lach je zo hard dat je kramp krijgt. Daar waar Gilmore Girls luchtig bleef, gaan ze hier verder, zonder hoop en humor te verliezen.

Wat thema’s betreft slaat Parenthood de spijkers op hun kop

 • Tijd eerlijk verdelen tussen gezin en werk.
 • Carrière keuzes maken, of opeens je eigen carrière omgooien.
 • Autisme en wat dat met de familie doet.
 • Kanker (het hebben ervan en de inslag daarvan op het gezin)
 • Geen kinderen kunnen krijgen en de stap naar adoptie.
 • Scheiden en de invloed daarvan op de kinderen.
 • Op straat komen te staan vanwege financiële problemen.
 • Overlijden van naasten.
 • Het krijgen van kinderen op jonge leeftijd.
 • En vooral het instorten en weer opstaan, een beetje zoals iedereen dat regelmatig moet doen.
  Sommigen helaas nog wat vaker dan anderen.
 • En meer…

Meet The Family

De serie begint op het moment dat Sarah Braverman dusdanig in de financiële problemen zit dat zij, met haar twee pubers intrekt bij haar ouders. Sarahs oudere broer Adam heeft een tienerdochter en een zoon met waarschijnlijk autisme. Hun jongere zus Julia heeft een dochtertje, maar heeft bijna geen tijd voor haar vanwege haar drukke baan. Dan is er ook nog het broertje Crosby die een luizenleventje leeft, tot zijn ex aan komt zetten met een kind wat schijnbaar van hem is.

Volg je het nog? De eerste aflevering moet je even uitzoeken wie wie is. Zodra je dat voor ogen hebt, kijkt deze serie heerlijk weg!