Sinds November 2018 is mijn make-up stash een stukje groter gegroeid, en wel met deze beauty. Al vanaf het moment dat Huda Beauty dit palette lanceerde, stond hij bovenaan mijn make-up wishlist. Na lang wachten kreeg ik dit palette voor mijn verjaardag, samen met het nieuwe Huda Beauty New Nude palette. Na twee maanden volop gebruik, vertel ik jou of het palette het geld waard is.

Verpakking

Het palette komt in een prachtige verpakking bestaand uit een doosje met daarin het palette zelf. In het palette zit een plastic plaatje die de oogschaduws beschermt. Waar andere merken hier een simpel doorzichtig stuk plastic voor gebruiken, heeft Huda gekozen voor een stevig stuk plastic met daarop haar gezicht met een prachtige make-up look.

Het palette zelf is stevig, goed in kwaliteit en prachtig vormgegeven. De foto op de voorkant is van goede kwaliteit en geeft het product goed waar. De binnenkant is simpel, maar precies goed. De namen van de oogschaduws zijn in het palette gedrukt met gouden letters. Ook zit er een grote spiegel in het palette wat erg handig is voor onderweg.

Oogschaduws

In het palette zitten 18 oogschaduw kleuren, waarvan 9 matte kleuren en 9 met shimmer. Ik heb in de afgelopen jaren veel soorten make-up uitgeprobeerd, maar deze kwaliteit was adembenemend goed. Je haalt 1 keer je vinger over de kleur, en je krijgt een pigmentatie die je nog nooit gezien hebt. Ook passen de kleuren goed bij elkaar en zijn veel verschillende looks mogelijk. Van natuurlijk tot heftige party-looks, alles zit in dit palette.

Gebruik

Zelf heb ik ervaring met vooral oogschaduw paletten van Morphe, Zoeva en Dior. Maar zoals ik al eerder benoemde; dit is toch een totaal ander niveau. En ik moet erg goed mijn best doen wil ik verbeterpunten aan dit palette vinden.

De oogschaduws hebben dus enorm veel pigment, dit betekent dat de oogschaduw veel kleur bevat. Ben je nieuw met oogschaduw, pas dan goed op, en tik je make-up kwast goed af voordat je bezig gaat op je oog. Ik merk dat je erg weinig nodig hebt van elke kleur, wat erg positief is. Wel merk ik dat de zwarte kleur ‘Black Truffel’ minder pigment heeft dan ik van zwarte oogschaduws gewend ben, maar het is een kleur die goed kan opbouwen door meerdere lagen.

Ik merk dat ik zelf de kleuren Rose gold, Pink Diamond, Moon dust, Bubbly, Demure, Suede, Risque, Sandalwood, Henna en Coco veel gebruik. Ook is het nieuwe palette van Huda Beauty, genaamd: New Nude er goed mee te combineren wil je een meer natuurlijke look van maken met toch wat glitter. Ik adviseer wel om de glitterende oogschaduws aan te brengen met je vinger, zo heb je het mooiste resultaat. Wil je echt gaan voor next-level pigmentatie, spray dan wat settingspray op je kwast voordat je hem in de oogschaduw dompelt.

Conclusie

Zijn er veel verbeterpunten aan dit palette te vinden? Nee! Na twee maanden kan ik mij er twee bedenken. En dat is dat de zwarte kleur niet gepigmenteerd is zoals de andere kleuren zijn, én dat het een forse prijs is. Je betaald voor dit palette namelijk €65,-. Maar ik durf vol zekerheid te zeggen dat het het geld waard is en dat je er absoluut geen spijt van zult krijgen.

Huda Beauty Rose Gold Remastered is te koop bij o.a. Cult Beauty. Via deze webshop betaal je geen invoerkosten en ligt deze beauty binnen een week op jouw make-up tafel.